Florile galbene din Ostuni

Florile galbene din Ostuni

by Anca @ 1001 călătorii
647 views

Ostuni, orașul alb și frumos (“La Città Bianca”), e la doi km de gară. Ca să ajungi în oraș fie aștepți autobuzul local să vină să te ridice de la ”stazione”, fie mergi pe jos și poate te ia un localnic cu mașina, cum mi s-a întâmplat mie. Orașul e însă foarte drăguț are, se pare, și o plajă la alți câțiva kilometri de localitate, totul foarte convenabil și aproape – dacă ai mașină, desigur.

Ostuni a fost cândva cetate, de unde zidurile mari și albe. În zare marea, în jur puzderie de măslini cu trunchiuri chinuite, răsucite, ca niște trupuri care se luptă pentru ultima picătură de apă. Trunchiurile astea de măslini m-au chinuit vizual toată călătoria, n-am mai văzut nicicând așa o combinație de brațe, pumni, ligamente de lemn, totul decorat cu frunze deasupra.

Merită să mergi până acolo? Bineînțeles, nu vedeți ce frumos este?

Accesul și vizitarea: la Ostuni se ajunge cu trenul din Bari, biletul costă 5.50 Euro cu Regionale, drumul durează aproape o oră. De la gară mai sunt 2 km până în oraș care este sus pe un deal. Taxiuri n-am văzut în fața gării – ori aștepți autobuzul local, ori mergi pe jos. Cealaltă opțiune e să închiriezi o mașină și să nu-mi mai bați capul cu toate astea.

Ostuni01.JPGOstuni02.JPGOstuni03.JPGOstuni04.JPGOstuni05.JPGOstuni06.JPGOstuni07.JPGOstuni08.JPGOstuni09.JPGOstuni10.JPGOstuni11.JPGOstuni12.JPG

1 comentariu
1

1 comentariu

Anca 25 aprilie 2014 - 12:35 pm

Pentru busurile din zona exista situl: http://www.stpbrindisi.it/

Abia acum l-am descoperit. Cand am fost in Puglia a trebuit sa ma descurc la fata locului ceea ce a fost un pic dificil.
Altfel, abia astept articolul cu Locorotondo pentru ca eu l-am vazut in fuga si sunt curioasa ce am pierdut.

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: