Évora: oase și ruine

Évora: oase și ruine

by Anca @ 1001 călătorii
937 views

Where are you going in such a hurry traveler? Stop … do not proceed; You have no greater concern, Than this one: that on which you focus your sight.

Mă întreb uneori în timpul unei călătorii: ”Ce caut eu aici?” Curiozitatea nu mai e de ajuns pentru a motiva hoinărelile, iar a hoinări înseamnă simplu a umbla mult și fără țintă.

Capela Oaselor

În Capela Oaselor oasele sunt peste tot: tapițează pereții, decorează stâlpii și pilaștrii. Memento mori în zilele noastre presupune o taxă de 4 euro și fotografii care trebuie să iasă perfect. Doar vremea s-a încăpățânat să nu fie perfectă și a dat startul ploilor de Crăciun.

Evora03.JPGEvora04.JPGEvora05.JPGEvora06.JPGEvora07.JPGEvora08.JPGEvora09.JPG

Templul Dianei

Ceva mai departe de biserica Sfântului Francisc este centrul istoric cu Templul Dianei care își păstrează silueta grațioasă.

Evora10.JPGEvora11.JPGEvora12.JPGEvora13.JPG

Apeductul

Romanii care au cucerit orașul au lăsat moștenire și un apeduct, însă acesta a fost integrat în construcțiile din jurul său: sub arcade s-au construit case care au înglobat zidurile vechi ale apeductului.

Evora14.JPGEvora15.JPGEvora16.JPGEvora17.JPG

Ruinas Fingidas

Spre deosebire de Sintra sau Óbidos, în Évora totul e despre ruine, fie ele adevărate sau false. În parcul orașului ai putea jura că Ruinas Fingidas sunt niște ruine de demult, dar ele doar au fost construite să pară așa. În timp ce tu te lași păcălit de falsa lor vechime, nenumărați păuni se amuză pe seama ta, cocoțați pe streșini și pe ziduri.

Evora01.JPGEvora02.JPG

0 comentariu
1

Leave a Comment

O să îți placă și: