Prima pagină » Evadare din pandemie
de Anca
Visul meu e să trăiesc în cele mai frumoase locuri din lume

La 1 august 2020 am plecat de acasă să lucrez de la distanță din alte țări și de atunci acesta a devenit stilul meu de viață: lucrez remote pe mai multe continente, câte o lună în fiecare țară, cu un program de lucru obișnuit în timpul săptămânii și călătorii în weekend și în zilele libere.

Șederile mai lungi într-o țară îmi permit să cunosc mai bine cultura locală și să călătoresc mai lent, fără agitația din vacanțele dinainte de pandemie, când voiam să văd totul într-un timp scurt. Acum am perioade de rutină când lucrez 8-9 ore pe zi dintr-un hotel / airbnb și perioade de relaxare când mă plimb după program sau explorez locuri mai îndepărtate în weekenduri și în zilele de concediu.

Paradoxal, pandemia care a închis granițe și a speriat toată planeta, mi-a adus libertatea de a explora lumea pe termen lung. E un mod de a trăi și a călători care presupune și riscuri și care îți cere multă flexibilitate și unele renunțări. ”Acasă” este peste tot în lume, oriunde visez să trăiesc, dar nu e la fel de confortabil cu a trăi în propria ta casă.

Este ”viața cu un rucsac” și zboruri obositoare dintr-o țară în alta, câteodată chiar și trei zboruri într-o zi. E viața cu multe teste Covid, unele gratuite, altele contra cost (și riscul de a descoperi că ești pozitiv și nu mai poți ajunge la următoarea destinație). E viața cu multă birocrație și incertitudine: restricții de călătorie, formulare de completat, aplicații de instalat, teste Covid și mult research online ca să găsești cea mai bună cazare și cele mai bune zboruri. Și mai e și viața pe fusuri orare diferite, pe care trebuie să ți-o adaptezi la programul de lucru din România. Trăiești pe cont propriu, departe de casă, dependent de tot ce înseamnă conexiune online.

Dar la final de zi, când trag linie, știu a lucra de la distanță din alte țări a fost decizia bună pentru mine și merită deranjul și oboseala și banii. Îmi trăiesc visul, acela de a locui în cele mai frumoase locuri din lume. Și asta mă face fericită, mai mult decât alte orice alte realizări din viața asta 😊

Workation = o vacanță care îmbină munca și călătoriile. Lucrezi de la distanță din alte locuri pe care le vizitezi în weekend sau după job.

2020

Germania

O lună în Berlin, o bază foarte bună pentru a vizita o bună parte din Germania în weekenduri: multe castele și orășele pitorești.

Turcia

O lună în Antalya plus câteva zile de vacanță în Cappadocia: soare, bălăceală în Mediterana, ruine romane și prea multe dulciuri delicioase.

Franța

O săptămână de vacanță în Bretania (dap, există și vacanțe când lucrezi remote).

Madeira

Madeira a fost surpriza anului: peisaje vulcanice, munte și plajă, o grămadă de miradouro și nori dramatici, plus levada și valurile Atlanticului.

Azore

Dacă Madeira a fost cu munte, Azore a fost cu lacuri vulcanice, izvoare termale și înotat în Atlantic la 18C. Plus plaje și cele mai verzi dealuri pe care le-am văzut vreodată.

Maroc

O lună în Fez: palate, Medina și aproape niciun turist 😁

Lasă un comentariu