Acasă » Escală în Doha

Escală în Doha

by Anca

La plecarea spre Beijing am avut o escală lungă în Doha, Qatar, timp suficient pentru o plimbare pe Corniche, pe malul Golfului Persic. Românii nu au nevoie de viză pentru a vizita Qatarul, iar trecerea pe la Immigration a fost foarte rapidă: mi-au luat amprentele și m-au întrebat unde stau în Doha, dar asta a fost tot.

După ce iarna trecută am petrecut 10 zile în Dubai, eram curioasă să văd și Doha, pentru comparație. Am fost surprinsă să aflu că nu au (încă) metrou de la aeroport: linia respectivă este în lucru și au dat în folosință doar o parte din stațiile din oraș, așa că de la aeroport trebuie să iei un autobuz. Sunt mai multe linii, eu l-am luat pe 777, care are un traseu în circuit, ajunge pe Corniche, dar și în capătul orașului, la the Pearl – Zig Zag Towers. Un bilet cu două călătorii costă 20 riali și se poate plăti cu cardul (e un funcționar pe peron care vinde bilete) sau cash șoferului. De știut că dacă schimbați bani în aeroport, vi se va opri și-un comision (3 riali).

Am ajuns în Doha la sfârșitul lui iulie și când am ieșit din aeroport m-a lovit un val de aer cald și surprinzător de umed; mă așteptam să fie o căldură mai uscată, dar probabil clima e influențată și de cantitatea mare de apă din golf. Pe la 6 seara erau 42˚C, dar pe Corniche era destul de plăcut să stai pe malul apei și să te uiți la clădirile turn din zare, în timp ce localnicii pescuiau sau ieșiseră la plimbare. În Doha sunt câteva muzee noi cu o arhitectură interesantă, iar în partea nouă a orașului predomină clădirile de sticlă. Orașul e foarte întins, am luat autobuzul până la capăt și am mers atât de mult încât începusem să mă întreb când urmează să ne întoarcem. La fel ca în Dubai, sunt mulți imigranți și în Qatar; doar pe localnice le-am văzut cu capul acoperit.

Ce mai puteți face într-o escală în Doha, în afară de o plimbare pe Corniche, sunt o croazieră cu barca (dhow) pe apele din golf, o vizită la Souq Waqif, un souq important de pe Corniche, sau să mergeți până în City Center, unde e un mall.

Doha01.jpgDoha02.jpgDoha03.jpgDoha04.jpgDoha05.jpgDoha06.jpgDoha07.jpgDoha08.jpg

S-ar putea să îți placă și

2 comentarii

Cristina august 25, 2019 - 8:48 AM

Eu mi-am luat escală de neam prost în Doha: 4 nopți :)) Am profitat de programul ăla Discover Qatar și la biletul Bangkok – București – Bangkok mi-am luat 4 nopți în Doha la dus, aș vrea să iau un șofer și să ajung și pe la Al Zubarah. Vedem, până la finele lui noiembrie, când am zborul, am timp de research 🙂

Reply
Anca august 25, 2019 - 10:33 AM

Al Zubarah arată interesant, probabil că găsești mai multe de făcut dacă stai acolo, chiar sunt curioasă ce locuri o să vizitezi în atâtea zile 😀

Reply

Leave a Comment