Eforie Nord: ultimul check-in la mare pentru sezonul ăsta

Eforie Nord: ultimul check-in la mare pentru sezonul ăsta

by Anca @ 1001 călătorii
488 views

Pe cât de aglomerată e plaja din Eforie Nord vara, pe atât de pustie e într-o zi mai friguroasă de septembrie. Iar dacă ar fi să aleg (și să ignor dorința de a face plajă și baie în mare), tot în septembrie e mai frumos.

Cer dramatic, plajă pustie

Am mai fost la mare în septembrie (Sozopol și Nesebar anul trecut), dar n-am prins până acum un cer atât de dramatic și valuri artistice, pictate în tușe groase de alb și bleu.

EforieNord01.jpgEforieNord02.jpgEforieNord03.jpgEforieNord04.jpgEforieNord05.jpgEforieNord06.jpgEforieNord07.jpgEforieNord08.jpg

Baloanele Magicamp

Povestea baloanelor e că la Magicamp copiii care îi vizitează își scriu o dorință pe un bilețel care e legat de un balon, iar apoi toate baloanele și dorințele sunt eliberate spre cer. Aici nu eram la Magicamp, dar am avut un moment similar. Păcat că nu mi-a trecut prin cap să filmez eliberarea baloanelor…

EforieNord09.jpgEforieNord10.jpg

Domeniul Vlădoi

Domeniul Vlădoi e o cramă de familie din zona Murfatlarului fondată de bunicul Niculae, strămutat din zona Drăgășanilor tocmai în Dobrogea, unde a întemeiat așezarea Siminoc, un sat la 20 de kilometri de Constanța (siminoc este și numele unei flori).

Am fost acolo la o degustare de vin și dacă până acum am participat doar la degustări care se țineau în interior, de data asta degustarea a avut loc afară, sub forma unei petreceri câmpenești. La final am scris cu markerul, pe niște sticle de vin alb, ce ne trecea nouă prin cap în momentul acela, fiecare participant primind una dintre sticle cu un mesaj surpriză.

EforieNord11.jpgEforieNord12.jpgEforieNord13.jpgEforieNord14.jpgEforieNord15.jpgEforieNord16.jpg

Feline prietenoase

Mă pregăteam să cobor o scară spre mare când am simțit că s-a lipit ceva de picioarele mele: un motan portocaliu foarte prietenos care s-a alintat și a tors și s-a lăsat mângâiat minute în șir, după care m-a însoțit până pe malul mării.

EforieNord17.jpgEforieNord18.jpg

Golful Pescarilor

În 2010 și 2011 aveam golful meu în Eforie, un golf sălbatic și izolat unde făceam plajă printre bărcile pescarilor locali care le ”parcau” acolo. Ani mai târziu Golful Pescarilor nu mai e ce-a fost, s-au construit restaurante și cafenele, există o ”plajă privată”, dar și un far fals din lemn. Îl numisem ”Golful Pescarilor” la întâmplare, mi se părea potrivit numele, iar pe hartă nu avea altul. Acum se numește oficial așa.

EforieNord19.jpgEforieNord20.jpg

Hotel Europa

Dacă plaja era cam pustie, iar stațiunea avea un aer dezolat, la hotel erau mulți turiști străini, veniți, probabil, pentru tratamentele Ana Aslan.

EforieNord21.jpg

Spre Eforie Sud

A doua zi a ieșit și soarele și am luat-o pe plajă spre Eforie Sud, după care am zăcut aproape o oră pe un șezlong în zumzăitul vântului și al mării. Just perfect!

EforieNord22.jpgEforieNord23.jpgEforieNord24.jpgEforieNord25.jpgEforieNord26.jpgEforieNord27.jpgEforieNord28.jpg

0 comentariu
2

Leave a Comment

O să îți placă și: