Dresda și o plimbare la Castelul Moritzburg

Dresda, Germania

La mai puțin de două ore de Berlin e Dresda, oraș distrus aproape în totalitate în Al Doilea Război Mondial într-un raid al aliaților.

Acum pare un oraș înfloritor în care nu se mai văd urmele distrugerii și, în ciuda pandemiei, cu o atmosferă de vacanță: cafenele pline, oameni relaxați și turiști puțini, majoritatea europeni.

Dresda

Zwinger, o clădire monumentală cu grădini și muzee, e principala atracție din Dresda, alături de Castelul din Dresda, fostă locuință regală, care găzduiește acum mai multe muzee.

E un oraș al artelor și culturii cu multe influențe italiene: în secolul 16 au fost aduși meșteri italieni care au împodobit Castelul din Dresda cu decorațiuni sgraffito. Există chiar și o panoramă faimoasă – the Canaletto view – a râului Elba cu podul său de piatră.

Frauenkirche, biserica protestantă din piața centrală, a fost și ea distrusă în 1945 – regimul comunist al Germaniei de Est a refuzat să o reconstruiască, așa că asta s-a întâmplat de abia după reunificarea Germaniei, cu bani de la statele federale mai bogate din vestul țării.

Dresda nu e singurul oraș care și-a reconstruit centrul istoric după fotografii și picturi: 85% din centrul vechi al Varșoviei a fost distrus de naziști în 1944.

Dresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, Germania

Castelul Moritzburg

Când am ajuns în Dresda mi-am dat seama că aș putea vizita și un castel la vreo douăzeci de minute depărtare – Castelul Moritzburg e cunoscut ca Cinderela Schloss, pentru că acolo s-a filmat un film cehoslovac despre celebra Cenușăreasă.

Nu e rău palatul, dar nu sunt foarte multe de făcut prin zonă, în maxim o oră ai terminat plimbarea, asta dacă nu vrei să mergi vreo doi kilometri prin pădure ca să mai vezi niște mici atracții.

Dresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, GermaniaDresda, Germania

Cum ajungi la Dresda

Dacă e ceva ce îmi place tare de tot în Germania e transportul public: rețeaua e extinsă, mașinile și trenurile circulă după program și poți vedea toate rutele și programul în Google Maps. Biletul de tren dus-întors Berlin–Dresda a costat 26.2 euro (cu BahnCard 25).

Din Dresda poți să ajungi în Moritzburg cu autobuzul 477 luat din fața gării, dar duminica circulă mai rar. Un abonament de o zi pentru două zone, care acoperă Dresda și Moritzburg, costă 9.5 euro.

Dresda, GermaniaDresda, Germania

🗺️ Ce am vizitat în Germania

📍 În trecere prin Stuttgart – plimbare rapidă prin oraș
📍 Heidelberg: castelul, Anul Nou și Philosophenweg – oraș romantic și castel
📍 Ludwigsburg, orașul celor trei palate – palate baroce și grădini
📍 Trenul București – Budapesta – Berlin – călătorie lungă cu trenul
📍 München: în căutarea wurstilor de Crăciun – târguri de Crăciun și oraș vechi
📍 Escală în Frankfurt – oraș modern și industrial
📍 Viața mea în Berlin – obiective turistice și viața urbană
📍 Grădini și palate în Potsdam – Sanssouci și alte palate celebre
📍 Lübeck: marțipan și arhitectură gotică la Marea Baltică – oraș medieval fermecător
📍 Bautzen și Görlitz, plus o incursiune fulger în Polonia – orășele istorice
📍 Grădinile Herrenhäuser din Hanovra – grădini baroce spectaculoase
📍 Drumeție și plajă pe Insula Rügen – țărmuri albe și natură
📍 Saxon Switzerland: Bastei și Fortăreața Königstein – peisaje spectaculoase și fortăreață
📍 Zi cu ploaie și cu nori în Hamburg – port mare și atmosferă industrială
📍 Ceva frumos, ca de final de Germania: Meissen și Schloss Wackerbarth – porțelanuri și podgorii
📍 Palate, palate, palate… Schwerin și Wismar – castele spectaculoase în nord

Publicat de Anca

Călătoresc în cele mai frumoase locuri din lume și lucrez de la distanță în același timp. Scriu despre călătorii solo pe mai multe continente, despre călătorii pe cont propriu, dar și despre workation, un stil de viață de nomad digital care îmi permite să trăiesc în orice țară îmi doresc.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *