Acasă » Douăsprezece locuri de vizitat în Canada într-o vacanță de două săptămâni

Douăsprezece locuri de vizitat în Canada într-o vacanță de două săptămâni

by Anca

M-am întors dintr-o vacanță de două săptămâni prin Canada în care am vizitat atât Coasta de Est cât și un pic din Coasta de Vest, cu o scurtă vizită într-un parc național. Poate traseul urmat de mine e un pic prea ambițios pentru numai două săptămâni, dar eu sunt obișnuită cu așa ceva și mi s-a părut destul de echilibrat și ușor realizabil. Am vizitat: MontrealQuebecOttawaTorontoNiagaraVancouverVictoriaBanffLacul MoraineLacul LouiseCalgary – Montreal și înapoi acasă. Voi povesti pe larg despre fiecare loc în parte, dar ca să vă faceți o idee de ce și Canada merită un loc onorabil pe wishlistul vostru de călătorii, iată câteva imagini de acolo.

Montreal

Montreal e mai cunoscut pentru priveliștea de pe Mont Royal, dealul de la care și-a luat numele, dar mie mi-au plăcut mult casele din zona Le Plateau, cu scări exterioare caracteristice.

Canada01.JPG

Quebec

Un oraș cu un aer franțuzesc, cu străzi pline de flori agățate deasupra ferestrelor și un hotel-castel impresionant cu vedere către râul Saint Lawrence.

Canada02.JPG

Ottawa

Ottawa este capitala țării și e faimoasă pentru parlamentul său care îl imită pe cel britanic, dar tot acolo puteți vizita o catedrală Notre-Dame canadiană în care au fost lipite pe tavan 13.000 de stele din aur. Da, chiar 13.000 sunt, le-au numărat recent la ultima restaurare.

Canada03.JPG

Toronto

În afară de CN Tower, către care se îndreaptă toată lumea, există și locuri mai puțin cunoscute, precum Casa Loma, o clădire istorică în stil gotic, loc de filmare pentru multe filme celebre.

Canada04.JPG

Niagara

Cascada Niagara se găsește la granița dintre SUA și Canada, dar cel mai bun loc pentru a o vedea este pe partea canadiană.

Canada05.JPG

Vancouver

Pe Coasta de Vest a Canadei am descoperit cel mai frumos oraș canadian, căci Vancouver le bifează pe toate: munți, ocean, insule și multe spații deschise din care le poți admira pe toate.

Canada06.JPG

Oceanul, insulele și…balenele

Dacă tot ajungi în Vancouver merită să te plimbi un pic prin Oceanul Pacific, poate ai noroc și te întâlnești și cu câteva balene. Eu nu le-am văzut pe frumoasele astea, dar mi-am bucurat ochii cu insulițele care răsăreau peste tot.

Canada07.JPG

Victoria

Flori, bărci și iahturi de toate felurile, plus case ”vechi” într-o lume nouă. Victoria este în Vancouver Island care la rândul său este foarte arătoasă, cu multe coline de pe care se zărește oceanul.

Canada08.JPG

Banff

Banff este stațiune și poarta de intrare în parcul național cu același nume, însă nu trebuie să mergi prea departe ca să vezi locuri spectaculoase – pe traseul care pornește din oraș pe lângă râul Bow ajungi, după numai 20 de minute, în frumusețea asta de mai jos.

Canada09.JPG

Lacul Moraine

Moraine este probabil cel mai fotogenic lac glaciar din Canada – turcoazul acesta ireal nu este nicidecum fotoșopat, arată exact la fel și în realitate. Culoarea se datorează mineralelor care se disipează în apa lacului după ce au fost spălate de ape prin munți.

Canada10.JPG

Lacul Louise

Louise este tot un lac glaciar, pe malul căruia se găsește un imens hotel de lux, dar și câteva trasee scurte prin munți cum este cel care duce la Lake Agnes Tea House, unde proviziile se livrează cu elicopterul și poți bea ceai alături de veverițe.

Canada11.JPG

Calgary

În mijlocul preeriei am descoperit culorile toamnei de pe McHugh Bluff, o culme cu o vedere perfectă către downtownul cu blocuri turn.

Canada12.JPG

* * *

La toate locurile de mai sus puteți adăuga și: Newfoundland și Labrador la Oceanul Atlantic, Nova Scotia pentru Cabot Trail, Churchill pentru urșii polari, Insula Baffin pentru inuiți, cele cinci parcuri naționale din Munții Stâncoși – Banff, Jasper, Kootenay și Yoho (incluse în World Heritage Site UNESCO) și Waterton (care nu este World Heritage Site), Parcul Athabasca Sand Dunes din Saskatchewan, Parcul Național Pacific Rim din Vancouver Island, situl Klondike din Yukon sau aurora boreală care dansează prin Yellowknife, în teritoriile nordice.

Nu sună rău pentru o vacanță acolo, m-aș duce încă o dată în Canada special pentru Rocky Mountains, sunt fabuloși.

S-ar putea să îți placă și

7 comentarii

dorina septembrie 13, 2018 - 4:57 AM

Buna ! Fabulos ! Ai vazut locuri minunate ! Astept serialul despre Canada ! Si in special detaliile organizatorice – bilete de avion, autorizatia de calatorie electronica, cum te-ai deplasat in interiorul tarii, hoteluri , preturi. Multumesc anticipat

Reply
Anca septembrie 13, 2018 - 9:49 AM

Urmează și articolul despre buget 🙂

Reply
shak septembrie 13, 2018 - 6:47 AM

Sunt mai mult curioasa cum ti-ai organizat traseul (avion? megabus? inchiriat masina?) si cazarile (couchsurfing? airbnb? hostel?) caci mi se par scumpe )

Reply
Anca septembrie 13, 2018 - 9:50 AM

Pe scurt: trenuri + avion + hosteluri.

Reply
Cristina septembrie 13, 2018 - 8:58 AM

Oho, chiar un maraton canadian. Pe mine nu mă mai țin oasele, în tinerețe îmi mai ieșea și mie, acum după trei zile foarte active am nevoie de o zi mai relaxantă, people watching într-o cafenea, o zi la muzeu, din astea de oameni bătrâni :))Altfel da, și eu sunt curioasă de detalii legate de traseu.

Reply
Anca septembrie 13, 2018 - 9:51 AM

Pe mine încă mă mai țin, dar nu știu pentru câtă vreme 😀

Reply

Leave a Comment