De la Paradise Beach la Paranga, pe stânci

De la Paradise Beach la Paranga, pe stânci

by Anca @ 1001 călătorii
734 views

Paradise Beach

În Mykonos, pe dealurile bolovănoase sunt case albe cu infinity pools, iar în golfuri sunt ancorate iahturi scumpe. Chiar și pe plaja din Paradise Beach prețurile erau destul de piperate: un șezlong și o umbrelă pe plaja costau nu mai puțin de 13 Euro. E o plajă aglomerată, nu foarte mare, în care cel mai plăcut moment al zilei era, pentru mine, dimineața, înainte de a sosi turiștii și localnicii din Mykonos Town (care se găsește la 10 minute de Paradise) și înainte de a se trezi petrecăreții din timpul nopții. Atunci plaja era ceva mai goală, motanii locului veneau până la tine pentru un pic de socializare și puteai găsi un loc sub unul dintre copacii mărunți de pe plajă. După ora 12 plaja se aglomera, șezlongurile se ocupau toate, iar pe la 4 după-masa începea distracția, un fel de discotecă pe plajă, cu animatori și gălăgie.

Ce are deosebit Mykonos față de alte insule din Ciclade sunt casele albe, cu aspect plastifiat (se construiesc foarte simplu, pe un schelet de beton) și bolovanii uriași care stau agățați de dealuri, într-un echilibru precar. Insula este aridă și însorită și pentru soarele ăsta imbatabil vine lumea acolo. Îmi plăcea să urmăresc avioanele care se pregăteau de aterizare în apropierea plajei – cam la fiecare două ore mai ateriza un avion, ceea ce spune multe despre popularitatea insulei și numărul mare de turiști.

MykonosParadise01.JPGMykonosParadise02.JPGMykonosParadise03.JPGMykonosParadise04.JPGMykonosParadise05.JPGMykonosParadise06.JPGMykonosParadise07.JPG

De la Paradise la Paranga

Cum mi-e greu să stau locului, după o oră, maxim două, de plajă mă plictiseam și plecam să explorez. Nu aveam cum să ajung, pe țărm, de la Paradise la Super Paradise, care era prin apropiere, dar am descoperit curând că în direcția opusă se poate ajunge la o altă plajă de pe insulă – Paranga, mergând pe stânci pe o cărare îngustă și explorând locurile amenajate pentru diving, între stânci.

Într-un astfel de loc am stat într-o după masă, cu picioarele bălăngănindu-se în apa răcoroasă, urmărind avioanele de care ziceam mai sus. Umblând cu grijă printre stâncile din Mykonos, am ajuns în 30 de minute în Paranga, o altă plajă plină de lume, în spatele căreia am găsit, surprinzător, o plajă publică aproape pustie. Paranga e pe o peninsulă îngustă, așa că ai vedere către mare din două locuri diferite. După ce m-a bătut vântul bine, m-am întors tot pe stânci, la timp cât prind apusul în Paradise.

MykonosParadise08.JPGMykonosParadise09.JPGMykonosParadise10.JPGMykonosParadise11.JPGMykonosParadise12.JPGMykonosParadise15.JPGMykonosParadise16.JPGMykonosParadise17.JPGMykonosParadise18.JPGMykonosParadise19.JPGMykonosParadise20.JPG

Lucruri utile

În Mykonos am stat în campingul din Paradise Beach, la doi pași de plajă. ”Camera” mea a fost o căsuță în care intrau cu greutate un pat, o noptieră și un ventilator agățat într-un colț, dar a fost suficient pentru mine. Seara, în jurul căsuței se auzea bambusul foșnind și mângâind pereții, în timp ce eu descopeream abilitatea nisipului de a se lipi de corp peste tot.

Tarif: pentru o cabină am plătit 56 Euro pentru două nopți. În afară de cabine, au și camere, apartamente, bungalouri și locuri pentru camping.

MykonosParadise13.JPGMykonosParadise14.JPG

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: