Cum m-am lăsat de cafea și alte gânduri de marți seara

Cum m-am lăsat de cafea și alte gânduri de marți seara

by Anca @ 1001 călătorii
967 views

La începutul anului îmi propuneam să fiu mai atentă la întâmplările bune din viață, decât la cele rele, îmi pregătisem chiar și-un borcan pentru ”good memories” răvașe (reconvertit profesional dintr-un fost borcan de murături), dar am uitat să mă ocup de el și până la urmă l-am pus înapoi în dulap, că nu se știe niciodată când îți trebuie un borcan bun cu filet.

Ce voiam eu să spun e că au trecut trei luni pe muchie de la 1.01.2016 și nu am făcut nimic remarcabil în afară de a bea prea des vin roșu sec (Chianti este preferatul meu, în caz că va vrea vreodată cineva să mă cadorisească cu o ladă de vin), a mă uita la episoade din House of Cards (după ce ani de zile nu m-am uitat deloc la niciun fel de filme) și a munci / trăi.

Daaar…am reușit să îndeplinesc o rezoluție din lista de rezoluții de pe anul ăsta, e vorba de lista lungă de mai jos, care mi-a dat atâtea bătăi de cap în prima parte a anului:

Cafea02.JPG

Ei bine, da, de mai bine de o săptămână nu am mai băut deloc cafea! Esspresorul meu miniatural șomează, cafeaua boabe se usucă de dor în frigider, iar rutina mea de dimineață s-a modificat semnificativ.

Dar poate vă întrebați cum am reușit?

Ei bine…

În prima zi de luni m-am dus la birou și mi-am spus ”*#*&%#*! N-o să rezist fără cafea!”. A doua zi m-am dus la birou, afară ploua, mi-am spus ”Fir-ar ea să fie de cafea!”. A treia zi la fel, ploua și era foarte frig, mi-am spus ”Ce bună ar fi fost o cafea”. A patra zi n-am mai spus nimic, în a cincea deja mă obișnuisem cu ceaiul verde de dimineață, ieri îmi verificam febril stocul de ceai din sertar, iar azi am avut o epifanie când mi-am regăsit combinația preferată de ceai verde (Basilur – Summer) într-un Mega Image – pot spune liniștită că am trecut de la o dependență la o altă dependență, dar ce contează, important e că m-am lăsat de cafea.

Iar acum vine întrebarea grea: știe cineva cum te poți lăsa de House of Cards?

7 comentarii
0

7 comentarii

Larisa 29 martie 2016 - 7:47 pm

Ma gandesc si eu sa inlocuiesc intr-o zi cafeaua de dimineata cu ceai (negru). Dar …. simt ca parca nu a venit inca ziua aia 😀

Răspunde
shakuka 30 martie 2016 - 1:43 am

🙂 nu inteleg de ce oamenii se apuca de cafea, tigari, cand stiu ca la un moment dat vor trebui sa se lase, ca nu degeaba nu i-au lasat parintii sa le consume cand erau mici 🙂 eu, simplu, nu m-am apucat de nici unele, si nici n-am sa ma las vreodata de ele.:)

Răspunde
Carmen 30 martie 2016 - 6:15 am

Ca sa te lasi de House of Cards iti recomand "Breaking bad"…:)

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 30 martie 2016 - 7:28 am

Mi-am notat, mersi 🙂

Răspunde
Anonim 30 martie 2016 - 6:17 am

Eu m-am apucat de cafea dupa 30 de ani si pun mult zahar si lapte in ea, e mai degraba lapte cu cafea, motivul fiind pentru a inlocui dependenta de dulciuri. Rezultatul: acum am doua dependente.
Off-topic: imi place foarte mult camasa ta (daca esti tu in poza) si culoarea si stilul. Nu stiu daca ai mai scris pe tema asta, dar mi-ar placea sa-ti stiu parerea despre haine, moda …

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 30 martie 2016 - 7:48 am

Da, eu sunt in fotografie. Nu am scris pana acum despre moda, e o nisa foarte populara & populata, in care nu ma prea regasesc. Stilul meu e mai degraba business casual, pentru ca petrec multe ore la birou – desi nu-mi place sa ma imbrac extravagant, nu-mi plac nici "uniformele" fara personalitate. Poate o sa scriu intr-o zi si despre moda, cine stie 🙂

Răspunde
Paul 4 aprilie 2016 - 12:42 pm

doar cu "seinfeld"…

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și:

error: Conținutul este protejat