Culorile toamnei în Calgary

Culorile toamnei în Calgary

by Anca @ 1001 călătorii
853 views

Dacă întrebi pe cineva ce e de văzut în Calgary, o să-ți spună de trambulina olimpică și Calgary Tower, eventual de downtown (în realitate banal și neinteresant), poate și de Prince’s Island Park, dar adevărul e că locul pe care nu trebuie să îl ratezi este McHugh Bluff, o culme cu o priveliște grozavă spre centrul orașului.

Lenevisem la soare pe un șezlong pe malul râului și mă gândeam că nu mai am ce vedea în Calgary, când mi-au atras atenția câteva case de pe partea cealaltă a drumului. Cu toată pasiunea pe care o acord organizării unei călătorii, tot hoinăritul la întâmplare îmi aduce cele mai multe bucurii și surprize plăcute. Așa și cu Calgary: erau doar niște case de lemn, dar fiecare diferită de cealaltă, și tot mergând printre ele am ajuns în capătul străzii, iar acolo începea culmea astea – McHugh Bluff – cu mai multe cărări care urcau printre copacii aurii, iar când am ajuns sus mi-am zis ”wow, asta da priveliște!”

În McHugh Bluff e un cartier cu reședințe impozante, despărțit de un zid înalt de o șosea intens circulată. M-am oprit într-un parc pe o bancă la umbră și mi-a luat câteva minute bune să remarc că șoferul unui jeep parcat în fața mea avea montat lângă volan un trepied cu un aparat de fotografiat. N-au trecut nici cinci minute și o mașină a trecut claxonând pe lângă jeep și un puști i-a strigat șoferului ”Helloooo, oficeeeer!” Încă cinci minute și au mai trecut o dată, claxonând. Nu știu pe cine fila polițistul acela, dar într-un final a trebuit să plece.

Era soare și cald și era finalul unei vacanțe la capătul căreia mă aștepta un zbor lung până Montreal, încă unul până la Toronto și de acolo înapoi la București.

Calgary01.jpg
Calgary02.jpgCalgary03.jpgCalgary04.jpgCalgary05.jpgCalgary06.jpgCalgary07.jpgCalgary08.jpgCalgary09.jpgCalgary10.jpgCalgary11.jpgCalgary12.jpgCalgary13.jpgCalgary14.jpgCalgary15.jpgCalgary16.jpgCalgary17.jpgCalgary18.jpgCalgary19.jpgCalgary20.jpgCalgary21.jpgCalgary22.jpgCalgary23.jpgCalgary24.jpgCalgary25.jpgCalgary26.jpgCalgary27.jpgCalgary28.jpgCalgary29.jpgCalgary30.jpgCalgary31.jpgCalgary32.jpgCalgary33.jpgCalgary34.jpgCalgary35.jpg

2 comentarii
0

2 comentarii

Cristina 20 decembrie 2018 - 5:23 am

Am un prieten aici, în Thailanda, originar din Calgary. E foarte mândru de orașul natal 🙂 Altfel, îmi faci tare poftă cu seria asta despre Canada.

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 20 decembrie 2018 - 8:42 am

Seria despre Canada s-a încheiat cu articolul ăsta 🙂 Calgary e drăguț, dar nu m-aș duce în Canada special pentru el, în schimb Canadian Rockies sunt wow 😛

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: