Acasă » Cula Racoviță din Mioveni și o scurtă oprire în Pitești

Cula Racoviță din Mioveni și o scurtă oprire în Pitești

by Anca

Cula Racoviță din Mioveni

M-am specializat în vizitarea orașelor mici, care deseori îți oferă surprize plăcute și cotloane pe care le poți explora în ritm lent într-o zi, două, de weekend. Mi-am propus să ajung la Cula Racoviță din Mioveni încă de când am aflat despre ea, pe de o parte pentru că îmi plac culele, pe de alta pentru că nu mai fusesem niciodată la Mioveni 😊

Dis de dimineață am luat un microbuz din autogara Militari și, după ce am trecut de Pitești, m-am trezit în acest orășel dominat de clădirea uzinei Dacia. O stradă lungă mărginită de blocuri duce până în fosta comună Racoviță, acum înglobat în Mioveni și transformată în cartier: curți liniștite, multe flori pe marginea drumului și câteva case vechi, încă frumoase. În capătul străzii m-am oprit la Biserica Sfântul Nicolae, un loc îngrijit și pașnic, pustiu la ora aceea. Peste drum este cula, în aceeași curte cu Casa de Cultură.

Teoretic Cula Racoviță este deschisă vizitatorilor doar duminica, dar o dată ajunsă acolo am găsit-o închisă, așa că am fotografiat linguroiul din curte (cea mai mare lingură din lemn din lume) și m-am întors pe același drum cale de vreo doi kilometri, până în centrul orașului de unde am luat o mașină spre Pitești.

Mioveni01.jpgMioveni02.jpgMioveni03.jpgMioveni04.jpgMioveni05.jpgMioveni06.jpgMioveni07.jpgMioveni08.jpgMioveni09.jpgMioveni10.jpgMioveni11.jpgMioveni12.jpgMioveni13.jpg

Lacul Prundu din Pitești

Vreau de ceva vreme să vizitez Memorialul Închisoarea Pitești, dar vizitarea se face cu programare prealabilă, așa că nici de data asta nu am reușit să îl vizitez. Poate revin la iarnă special pentru asta.

După o plimbare pe la Lacul Prundu și o oprire în centru, la Biserica Domnească, am ajuns la concluzia că altceva nu am de văzut prin oraș.

Pitesti01.jpgPitesti02.jpgPitesti03.jpgPitesti04.jpgPitesti05.jpgPitesti06.jpgPitesti07.jpg

S-ar putea să îți placă și

Leave a Comment