Cu rucsacul în spate prin Bergen

Cu rucsacul în spate prin Bergen

by Anca @ 1001 călătorii
743 views

Acum doi ani mi-am cumpărat niște carnețele Moleskin la set de 3 pe care să le iau în călătorie. Sunt suficient de mici cât să le poți băga într-un buzunar (passport size) și mă ajută foarte mult să-mi amintesc detalii pe care, de altfel, le-aș uita foarte ușor. Ieri l-am deschis pe cel pe care l-am luat în Norvegia și am citit următoarele concluzii adânci despre ziua petrecută în Bergen, când m-am plimbat prin oraș cu rucsacul în spate: „Este mai bine să fii tânăr și să te chinui puțin, decât bătrân cu tot confortul”. Hm, dar ce te faci când ajungi bătrân și nu ai parte de tot confortul – renunți la călătorii?

Bergen

Bergen e cunoscut pentru zilele sale cu ploaie, dar eu nu am avut parte de așa ceva, mie mi s–a rezervat o zi cu un soare nesimțit de frumos, cum numai prin nord poți găsi. Soare și cald, dar nu zăpușeală, iar verdele din jur era atât de perfect încât te dureau ochii de la prea multă frumusețe. Case frumoase împrăștiate pe dealuri, unde trebuie să fie minunat să trăiești, până la prima ploaie rece care te aruncă în brațele depresiei.

Am plecat de la hostel pe jos, cale de x kilometri, câți erau până în centrul orașului, noroc că bagajul meu este unul minimal, cred că-i mai greu aparatul foto decât cele câteva tricouri cu care plec în vacanță. Seara urma să mă îmbarc pe Hurtigruten, vasul care călătorește până la Nordkapp și pe care un voiaj poate costa mii de Euro, în funcție de ce excursii și pachete alegi – o să povestesc mai încolo despre atmosfera geriatrică tinerească de la bord, definitorie, probabil, pentru acest tip de călătorie.

Bergen29.JPGBergen30.JPGBergen31.JPGBergen32.JPGBergen33.JPGBergen34.JPGBergen35.JPGBergen36.JPGBergen37.JPGBergen38.JPGBergen39.JPG

0 comentariu
2

Leave a Comment

O să îți placă și: