Cu mocănița prin Moldovița

Cu mocănița prin Moldovița

by Anca @ 1001 călătorii
1409 views

Mocănița Huțulca din Moldovița

Mocănița Huțulca din Moldovița a fost construită în 1888 de către Louis Ortieb, un proprietar de gater din Munchen, pentru transportul lemnelor de la de la pădure la gater. Din 2005 mocănița nu mai transportă lemne, ci turiști pe cei 10.5 kilometri și înapoi.

Drumul e simpatic, dar se merge destul de mult prin sat, pe marginea șoselei, abia în a doua parte a drumului se răresc casele. O dată ajunsă la capăt, mocănița face o pauză de jumătate de oră, prilej pentru călători să se dea jos din tren și să îndoape cu mâncărurile care se vând la mai multe tarabe instalate acolo.

Lucruri utile: gara mocăniței este pe strada Gării CFF, numărul 1, Moldovița. Biletul costă 30 de lei, plimbarea durează 2.5 ore, iar programul îl puteți vedea online aici. Vagoanele au trepte destul de sus poziționate – la urcare în gară se urcă în vagon destul de ușor, dar la capăt, în Argel, e dificil să te urci în tren în lipsa peronului.

Moldovita01.JPGMoldovita02.JPGMoldovita03.JPGMoldovita04.JPGMoldovita05.JPGMoldovita06.JPGMoldovita07.JPGMoldovita08.JPGMoldovita09.JPGMoldovita10.JPG

Moldovita11.JPG

Moldovita12.JPG

Mănăstirea Moldovița

După mocăniță ne-am oprit la mănăstire, un loc îngrijit, cu multe flori și un mic muzeu cu obiecte bisericești. La fel ca la Voroneț, și aici se plătește intrare (5 lei), iar taxa foto este 10 lei.

Moldovita13.JPGMoldovita14.JPGMoldovita15.JPGMoldovita16.JPGMoldovita17.JPGMoldovita18.JPGMoldovita19.JPGMoldovita20.JPGMoldovita21.JPGMoldovita22.JPGMoldovita23.JPG

Muzeul Oului din Vamă

Sunt două muzee dedicate ouălor încondeiate, dar cel din Vamă se laudă cu ouă din 80 de țări, fie ouă încondeiate, fie ouă transformate în mici bijuterii. Gazdă ne-a fost fondatoarea muzeului care a povestit despre exponate un pic prea repede, ca atunci când ai spus același lucru de sute de ori și vrei să scapi cât mai repede de vizitatori.

Lucruri utile: Muzeul Oului se găsește pe strada Gării, numărul 20, Vama. Biletul de intrare costă 10 lei, iar taxa foto este 10 lei.

Moldovita24.JPGMoldovita25.JPG

Traseul Moldovița – Palma

De la Moldovița se poate ajunge la monumentul Palma și la Mănăstirea Sucevița, traseu care face legătura cu Obcina Mare – Frumosu, Obcina Mare – Vama și Obcina Mare – Mănăstirea Humor. Traseul durează 5-6 ore continue (triunghi albastru) și nu este accesibil iarna. Începutul traseului e lângă Mănăstirea Moldovița.

0 comentariu
1

Leave a Comment

O să îți placă și: