Cu feribotul la Victoria

Cu feribotul la Victoria

by Anca @ 1001 călătorii
659 views

E un pic mai complicat de ajuns la Victoria, capitala British Columbia, dar merită să bați drumul până acolo – vei avea parte de o plimbare pe cinste printre insulițe verzi și ape albastre și, cu ceva mai mult noroc decât am avut eu, poți zări chiar și balene.

Tsawwassen – Swartz Bay

Din Vancouver am luat autobuzul 620 până la terminalul Tsawwassen, autobuzul face cam o oră din centru, așa că cel mai bine e să pleci de dimineață ca să-ți rămână suficient timp în Victoria; era foarte multă lume care aștepta autobuzul și deși am plecat cam înghesuiți, nu toată lumea a putut urca în prima mașină.

Din Tsawwassen pleacă feriboturi din oră în oră către Swartz Bay, un terminal din insula Vancouver. Drumul cu feribotul durează o oră și jumătate, dar este spectaculos, vasul navighează printre insule mai mici, nelocuite, tot ce vezi din când în când e câte un far sau o căsuță izolată.

În Swartz Bay există un autobuz (70) care face legătura cu Victoria, un abonament de o zi costă 5 CAD, dar trebuie să ai bani ficși, șoferul nu dă rest.

Victoria01.JPGVictoria02.JPGVictoria03.JPG

Victoria

Am ajuns în Victoria în weekendul de Labor Day și am găsit o atmosferă de sărbătoare, cu un festival de blues în aer liber și o zi a porților deschise în port – puteai vizita docul și urca la bordul iahturilor. Victoria m-a dus cu gândul la SUA, poate pentru că e aproape de graniță și erau mulți turiști americani, mulți sosiți cu bărcile și cu chef de distracție. Multe clădiri vechi și frumoase pe acolo, iar într-una dintre ele un magician își făcea numărul, reușind nu doar să tragă o față de masă de pe o masă cu veselă pe ea fără să spargă nimic, dar și să o pună la loc sub veselă, fără să o atingă deloc, ceea ce inițial părea de-a dreptul imposibil…

Numit și ”orașul grădină”, Victoria era plină de flori; zona principală e în jurul portului, acolo este și Parlamentul, dar și un hotel de lux – The Empress. Restul orașului e mai puțin epatant. La întoarcere am luat autobuzul 72 până la terminalul de feribot și am mers pe un alt traseu, mai lung, care a traversat toată insula Vancouver – sunt atât de frumoase locurile acelea încât îți venea să te muți acolo: coline verzi cu oceanul în spatele lor, șosele care șerpuiau pe malul apei și căsuțe cochete peste tot.

Victoria04.JPGVictoria05.JPGVictoria06.JPGVictoria07.JPGVictoria08.JPGVictoria09.JPGVictoria10.JPGVictoria11.JPGVictoria12.JPGVictoria13.JPGVictoria14.JPGVictoria15.JPGVictoria16.JPGVictoria17.JPGVictoria18.JPGVictoria19.JPGVictoria20.JPGVictoria21.JPGVictoria22.JPGVictoria23.JPGVictoria24.JPGVictoria25.JPG

Lucruri utile

Autobuz în Vancouver: un day pass costă 10.25 CAD și poți circula cu el peste tot.
Feribot Vancouver – Victoria: un bilet costă 17 CAD.
Autobuz în Victoria: un day pass costă 5 CAD.

0 comentariu
1

Leave a Comment

O să îți placă și: