Acasă » Circuit prin China: 7 locuri în 3 săptămâni

Circuit prin China: 7 locuri în 3 săptămâni

by Anca

După trei săptămâni prin China, Hong Kong și Taiwan, dacă m-ar întreba cineva ce locuri memorabile am văzut, aș zice repede: Marele Zid (cu condiția să fie o porțiune mai puțin aglomerată), Valea Râului Li (pentru peisajele carstice ireal de frumoase) și Victoria Peak din Hong Kong (pentru traseele pe care le poți face dintr-o parte în alta a insulei).

Dar China înseamnă mai mult decât atât și e greu să comprimi o experiență în câteva rânduri și fotografii. Trei săptămâni mi-au ajuns pentru un circuit pe cont propriu, singură, pe traseul BeijingXi’anChengduYangshuoHong KongTaipeiShanghai – Beijing, suficient cât să-mi fac o idee despre ce poți vedea / experimenta pe acolo.

Beijing

Imens, industrial, poluat, Beijing nu e un oraș în care să te plimbi la pas, dar e punct de plecare pentru câteva locuri musai de vizitat dacă ajungi prin China, ca Marele Zid și Orașul Interzis.

China01.JPGOrașul Interzis, Beijing

Xi’an

Xi’an are propriul zid în centrul orașului, o armată de teracotă faimoasă în toată lumea, dar și locuri mai puțin cunoscute de turiștii străini, ca Palatul Huaqing, cu temple, palate și trasee acoperind un munte întreg.

China03.JPGZidul din Xi’an

China04.JPGUnul din templele din Palatul Huaqing

Chengdu

Cunoscut mai mult pentru urșii panda, Chengdu a fost o surpriză mai plăcută decât mă așteptam, cu aleile sale istorice animate și cu nume poetice, ca Wide and Narrow Alley. Tot din Chengdu se poate vizita Marele Buddha de la Leshan.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=fzcXIWDk16o&w=560&h=315]Wide and Narrow Alley, Chengdu

China05.JPGChengdu

China06.JPGMarele Buddha de la Leshan

Valea Râului Li

Dacă vreți niște peisaje spectaculoase, mergeți pe Valea Râului Li – poarta de intrare în regiune este orașul Guilin, dar pentru vizitare puteți sta în Yangshuo sau Xingping, de unde se organizează croaziere pe râul Li.

China07.JPG

Hong Kong

Hong Kong este neașteptat de verde, cu multe trasee care se pot face pe insule și o promenadă de pe care poți urmări zilnic, de la ora 8 seara, un spectacol de lumini care ține 10 minute.

China08.JPG

Taipei

Surpriza vacanței a fost Taipei, un oraș cu puțini turiști, multe locuri frumoase și un aer mult mai relaxat decât în China continentală. Taiwan e o insula muntoasă în care mi-ar plăcea să revin, pentru peisajele din munți și mâncarea delicioasă.

China09.JPGTaipei Tower, cândva cel mai înalt turn din lume

Shanghai

Un oraș comercial, foarte aglomerat, în care aproape totul e nou și se construiește mult în continuare. E singurul oraș din China continentală în care influența occidentală e foarte vizibilă peste tot, de la clădiri la mâncare, produse în magazine și vaga cunoaștere a limbii engleze, un lucru care lipsește cu desăvârșire în restul Chinei.

China10.JPGThe Bund, Shanghai

* * *

Cam atât deocamdată, urmează vreo 20 de articole mai detaliate despre tot ce am văzut pe acolo, sper să le termin până la iarnă 😀 Până una-alta, dacă aveți întrebări, dați un semn și aici 😊

S-ar putea să îți placă și

5 comentarii

Cristina august 22, 2019 - 3:21 AM

Și pe mine m-a impresionat Taiwan, mi-a plăcut enorm, chiar am și scris cât de mult m-a relaxat. N-am ajuns în Taipei, am fost doar 8 zile în Taiwan și am stat doar în Taichung și Sun Moon Lake, dar mi-a plăcut enorm și vreau să revin, mai ales că m-a și plouat nițel. Iar în Sun Moon Lake n-am apucat a face nimic din pricina ploii. Așa că e pe lista de întors. Cred că și Guanzhou este un oraș cu multe influențe occidentale. N-am ajuns încă, doar din ce articole am mai citit și am cunoștinte care merg des acolo pentru business. Pare chiar o aventură traseul tău, abia aștept să ne povestești mai multe.

Reply
Anca august 22, 2019 - 8:29 AM

Aha, deci nu doar mie mi-a plăcut Taiwanul 😛 Guanzhou nu mă tentează, e tot un mare oraș, dar am văzut locuri foarte frumoase prin Yunnan.

Reply
Vali Constantinescu noiembrie 21, 2019 - 3:49 AM

Când vizitați și Vietnam?
Cu locuri ldeosebit de frumoase și interesante

Reply
Anca noiembrie 21, 2019 - 10:41 AM

Nu știu, deocamdată nu am planuri pentru Vietnam, dar o să-i vină rândul la un moment dat 🙂

Reply
Vali Constantinescu noiembrie 21, 2019 - 11:54 AM

Merita, cu siguranță! Este o a 2-a China!

Reply

Leave a Comment