Cine organizează excursii prin România

Cine organizează excursii prin România

by Anca @ 1001 călătorii
2273 views

Există multe opțiuni de a călători prin România, fie pentru mai multe zile, fie doar în weekend, și nu toate necesită să ai o mașină personală și mult timp liber: uneori este suficient să fii ceva mai inventiv cu traseul ales și să ai răbdare să cauți cea mai bună variantă de transport. Sunt necesare și mici compromisuri, pentru că fără un mijloc de transport propriu nu poți vedea multe locuri într-o zi și la ce ore vrei tu.

Dar există și un avantaj când călătorești mai încet: te poți bucura de acele locuri pe îndelete, în propriul tău ritm, fără multă lume în jurul tău (ca atunci când călătorești într-un grup). Deși am fost fan excursii de o zi prin România, în care bifam multe obiective turistice într-un scurt timp, în ultima vreme am realizat că îmi place mai mult să vizitez o anumită zonă mai mică, căreia îi pot acorda mai multă atenție. Per ansamblu este mai costisitor așa, pentru că plătești mai mult pentru transport și deseori îți trebuie și cazare, dar anul ăsta am avut câteva excursii de genul ăsta care mi-au umplut sufletul de bucurie: Craiova, Sulina, Saschiz, Gura Humorului, ca să numesc doar câteva 😊

Pe lângă varianta pe cont propriu, în ultima vreme au apărut oameni și agenții care organizează excursii de una-două zile prin țară. Cu unii am călătorit și eu, cu alții încă nu, dar nu strică să îi menționez laolaltă, poate astfel aflu și de la voi de alții de care nu știam până acum.

 1. Arhiva de geografie
  Facebook | Website
 2. Arhiva e de fapt o singură persoană, Andrei Ionel, de profesie meteorolog cu studii de geografie. Andrei organizează excursii prin București, prin România și, mai nou, și în afara țării. Turele lui se adresează mai degrabă oamenilor activi, fără multe fasoane (în excursiile de o zi fiecare vine cu pachețelul la el), iar prețurile sunt foarte bune. Mi-a plăcut că e întotdeauna pregătit să povestească participanților despre locurile pe care urmează să le viziteze și are răbdare cu fiecare în parte. În excursiile Arhivei vin oameni foarte diferiți, de la adulți cu copiii, tineri sau oameni mai în vârstă. Cu Arhiva de geografie am fost la Vulcanii noroioși, la Gostinari, Mironești și Comana și prin Teleorman.

 3. Asociația Oxigen
  Facebook | Website
 4. Aici sunt mai mult drumeții pe munte, în România, dar și în afara țării. Cu Oxigen am fost în excursia de la Canioanele Emen și Hotnitsa din Bulgaria, Templul Ursitelor de la Șinca Veche, Piatra Craiului.

 5. Andinio Travel
  Facebook
 6. Cu Andinio Travel am fost în excursia din Covasna.

 7. Castle Break
  Facebook | Website
 8. Castle Break este inițiativa unei asociații – ARCHÉ, care își propune să promoveze castelele și conacele mai puțin cunoscute din România. Așa cum le spune și numele, excursiile fetelor de la Castle Break pun în centru obiectivele turistice arhitectonice – castele, conace, cule, muzee, palate, case memoriale. La Castle Break se pune mai mult accent pe confort, excursiile de o zi includ și masa de prânz la un restaurant (însă nu ești obligat să iei masa acolo, dacă nu vrei). Și în excursiile Castle Break vin oameni de vârste foarte diferite. Cu Castle Break am fost în excursia de la Sărata-Monteoru și Conacul Bellu.

 9. Excursii de neuitat
  Facebook
 10. Am fost cu ei la Tryavna și Bojenți, în Bulgaria.

 11. Hai să socializăm
  Facebook | Website
 12. Au multe tipuri de excursii, de la drumeții pe munte la vizite prin țară sau activități de tip rafting sau călărie.

 13. Hoinar de Weekend
  Facebook
 14. În drumeție
  Facebook
 15. Mares Outdoor Events
  Facebook | Website
 16. Sunt specializați în turism activ, de tipul rafting, drumeții.

 17. My Secret Romania
  Facebook | Website
 18. Gabriela și Ioana s-au specializat în tururi culturale care pun accentul pe experiențe, mai degrabă decât pe locuri, au avut excursii în care trebuia să faci cozonac (don’t count on me for that) sau să întâlnești diverși meșteri artizanali și nu numai. Nu am călătorit niciodată cu ele, dar o știu pe Ioana și am auzit numai lucruri bune despre excursiile lor.

 19. Promenade Ilfovene
  Facebook
 20. Terra Incognita
  Facebook | Website
 21. Organizează foarte multe excursii, am aflat de ei când ne-am intersectat la un obiectiv turistic de prin țară.

  Cam astea sunt cele de care știu eu, majoritatea sunt cu plecare din București. Pentru că a mai venit vorba despre asta, eu nu organizez și nici nu voi organiza tururi pentru cititori – după cum vedeți, sunt destui care fac asta și o fac mai bine decât aș putea-o face eu 😊

  Pe măsură ce aflu de alți organizatori de excursii prin România, o să completez și lista de mai sus.

2 comentarii
1

2 comentarii

dunedenisip 4 septembrie 2017 - 8:48 pm

I-am adăugat pe facebook.
Mi s-a părut ciudat ca nu ai cont de Instagram, ai câștiga cativa cititori in plus.

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 4 septembrie 2017 - 9:10 pm

Am avut cont de Instagram, dar nu m-a prins la momentul ăla. Poate o să-i mai dau, totuși, o șansă…

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și:

error: Conținutul este protejat