Acasă » Cât costă o vacanță low-cost în Dubai

Cât costă o vacanță low-cost în Dubai

by Anca

Am petrecut 10 zile în Dubai între Crăciun și Anul Nou și deși Emiratele Arabe nu sunt cea mai ieftină destinație, nu sunt nici cea mai scumpă. Am cheltuit în jur de 800 de euro cu totul, cu stat la hostel și călătorii cu transportul în comun.

Bugetul

Cheltuială Suma în Euro Suma în AED
Bilet avion Fly Dubai 206 860
Cazare Dubai BackPacker 16 Hostel, 6 nopți 124 517
Cazare Dubai Hey Beach Hostel,3 nopți 68 284
NOL day cards aprox. 8 bucăți 40 160
Bilet autobuz Dubai – Abu Dhabi E101 dus-întors 12 50
NOL Silver Card 6 25
Card călătorie Abu Dhabi + 5 călătorii autobuz 5 20
Bilet autobuz Dubai – Hatta E16 5 20
Sunrise at Burj Khalifa 34 140
Taxi Burj Khalifa 12 50
Palm Jumeirah Monorail 7 30
Total 519 Euro 2.156 AED

Biletul de avion

Am zburat cu Fly Dubai, biletul a costat 206 euro cumpărat în iulie pentru luna decembrie. Zborul durează 5 ore, mai mult la întoarcere (5 ore și jumătate). La sosirea în Dubai am aterizat pe la 10 seara, am trecut destul de repede pe la controlul pașapoartelor (ofițerul aproape că nici nu s-a uitat la pașaportul meu) și am luat metroul spre hostel. Până am ajuns acolo, că era în partea cealaltă a orașului, trecuse de miezul nopții, dar nu m-am simțit în nesiguranță, Dubai chiar este un oraș foarte sigur pentru călători. Românii nu au nevoie de viză pentru Emirate.

BugetDubai02.JPG

Cazare

Am stat la hostel în două locuri diferite în Dubai pentru că nu mă puteam hotărî dacă să stau 1-2 nopți și în Abu Dhabi sau nu. Hosteluri nu există decât în Dubai, așa că până la urmă mi-am stabilit baza acolo. Primul hostel a fost BackPacker 16 Hostel în Barsha Heights, o zonă rezidențială cu multe blocuri turn, hostelul fiind amenajat în mai multe apartamente de pe același etaj. M-am simțit bine acolo, era convenabil pentru că era și aproape de metrou.

Al doilea hostel a fost Hey Beach Hostel în Dubai Marina, tot o clădire rezidențială, dar cu 86 de etaje, hostelul a fost pe la etajul 60, cu vedere către mare; seara se vedeau luminile orașului, fain.

Altfel, dacă îți permiți, în Emirate e plin de hoteluri de lux care se întrec în servicii premium; dacă nu stai acolo nici nu te poți apropia de ele.

Transport public

În Dubai metroul este de bază, apoi autobuzele. Am cumpărat abonamente de o zi (20 AED / 5 EUR), sunt valabile pe toate mijloacele de transport. Transportul public din Dubai e integrat în Google Maps, poți căuta online rutele care te interesează. În Abu Dhabi, de exemplu, nu au așa ceva. Tot compania de transport public are și o linie de taxiuri – bej, curate, aer condiționat, tarifare la kilometru; pentru un drum de 18 km am plătit în jur de 50 de lei.

Metroul și autobuzele au vagoane speciale doar pentru femei și copii, metroul are și un vagon Gold, cu tarif mai mare. Totul e foarte modern, au anunțuri în engleză peste tot, e extrem de simplu să te descurci pe acolo.

În Dubai se folosește NOL card, un card reîncărcabil cu care călătorești și spre alte orașe, precum Abu Dhabi, dar care nu este valabil în alte orașe – în Abu Dhabi nu poate fi folosit, dar este acceptat în Sharjah, care e lipit de Dubai.

BugetDubai03.JPG

Vremea

În decembrie erau 20 și ceva de grade, puteai face plajă și baie la prânz, seara mi se părea cam răcoare pentru asta. În Dubai cel mai mult mi-a plăcut Secret Beach.

Siguranță pentru femei

Dubai mi s-a părut un oraș sigur, curat, civilizat, nu se ia nimeni de tine pe stradă, cum se întâmplă în alte țări musulmane, emiratezii mi s-au părut mai respectuoși. Sunt foarte mulți imigranți, îndeosebi indieni și filipinezi, dar fiecare își vede de treaba lui.

Îmbrăcăminte

M-am îmbrăcat ca acasă, nu e nicio problemă să porți tricou cu mânecă scurtă sau rochie, dar un pic de decență nu strică câtă vreme ești într-o țară musulmană, cu alte rigori. Pe plaje erau anunțuri care te rugau să nu umbli în costum de baie pe străzile din jur. A fost nevoie să îmi acopăr capul doar în moscheea din Abu Dhabi.

Shopping

Nu cred că lipsește vreun brand din Dubai, iar dacă prinzi o perioadă de reduceri, poți găsi prețuri bune. E bine de știu că sunt și magazine cu produse la prețuri ”normale”, am dat de unele în mall-uri mai puțin centrale. În zona veche a Dubaiului sunt magazine mici cu prețuri foarte mici, dulciuri mai ieftine, textile și electronice.

* * *

Am scris mai multe impresii la cald despre Dubai AICI. Pe blog am povestit despre Dubai, Abu Dhabi, Sharjah și Hatta.

S-ar putea să îți placă și

2 comentarii

Lazar octombrie 18, 2019 - 6:35 PM

Ok nice

Reply
Cris aprilie 6, 2021 - 11:39 PM

Mulțumim pentru informatii.

Reply

Leave a Comment