Castelul Beauregard, final de Valea Loarei

Castelul Beauregard, final de Valea Loarei

by Anca @ 1001 călătorii
885 views

După amiaza, după ce am vizitat Chambord și Cheverny, s-a pus problema dacă să mai vizităm și Castelul Beauregard sau nu. Mama era cam obosită, cerul se cam înnorase (la Cheverny chiar plouase puțin), eu inițial voiam la castel, după care parcă nu mai voiam, în fine, în cele din urmă am decis pe ultima sută de metri (a autobuzului) să ne oprim și la Beauregard. Și nu ne-a părut rău.

Dintre toate castele vizitate, la Beauregard erau cei mai puțin turiști și cel mai scump bilet. Poate pentru că e la coada turului cu naveta castelelor și nu e la fel de faimos ca celelalte și oamenii își fac cam aceleași socoteli ca și noi și sunt, probabil, obosiți de încă un castel. Sau poate din alte motive.

Cum intri aterizezi într-un mare parc verde, având în depărtare un castel care arată mai degrabă ca un conac. Beauregard este proprietate privată și abia când vezi toate camerele și restului domeniului realizezi că trebuie să fie destul de costisitor să întreții așa ceva.

Deși mă gândeam că probabil nu vom avea cine știe ce de văzut pe acolo, interiorul a fost mai interesant decât mă așteptam. Ne-am lipit de un ghid care vorbea în franceză și am ascultat poveștile despre ceasul de la intrare care avea un mecanism cu un vapor care se mișca pe valuri, însă de abia când am ajuns la etaj am rămas cu gura căscată: o încăpere lungă era decorată numai cu…portrete uriașe de căței 🙂 Și nu orice căței, ci cățeii unor celebrități: actrița nu știu care, președintele cutare, etc. Printre atâția căței se strecurase, totuși, și o pisică. Una dintre celebritățile astea nu avea cățel, ci o mâță, și fotograful (Antoine Schneck) a făcut o excepție și a pozat-o și pe ea. Portretele erau de vânzare, la “decât” 800 de Euro bucata.

Cum se ajunge acolo: din Blois se poate ajunge cu navette châteaux, biletul de autobuz costă 6 Euro.

Vizitare: biletul de intrare la castel costă 12.50 Euro, dacă mergeți cu navette châteaux plătiți doar 10.50 Euro.

Beauregard01.jpgBeauregard02.jpgBeauregard03.jpgBeauregard04.jpgBeauregard05.jpgBeauregard06.jpgBeauregard07.jpgBeauregard08.jpgBeauregard09.jpgBeauregard10.jpgBeauregard11.jpg

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: