Bacovia ar fi înțeles cel mai bine cenușiul acestor zile de iarnă, în care viața pare suspendată în așteptarea primăverii care nu mai vine. Este urât și foarte urât câteodată prin București, dar fiind un oraș mare are avantajul de a ascunde mici unghere de frumusețe și liniște, așa cum este și casa memorială a poetului.
Fără a fi spectaculoasă, casa lui Bacovia spune mai multe despre viața lui decât ai putea afla dintr-o carte. E o casă mică, cu câteva încăperi decorate cu picturi și desene, dar și multe fotografii ale Agathei, soția poetului. Încăperea lui de lucru e atât de mică încât pare să fi fost construită pentru un șoricel. Surpriza este să îl auzi pe Bacovia însuși recitându-și poeziile: avea o voce mai degrabă ghidușă și blândă, ca atunci când faci haz de necaz.
Lucruri utile: Casa Memorială „George și Agatha Bacovia” se găsește undeva pe lângă cimitirul Bellu, în spatele blocurilor dintre stațiile de metrou Constantin Brâncoveanu și Eroii Revoluției, pe strada George Bacovia 63, sector 4, București.
Accesul și vizitarea: biletul de intrare costă 4 lei, taxa foto este 15 lei.
Interesant, nu stiam de existenta acestui muzeu. O sa-l vizitez cand ajung prin zona respectiva, probabil la pachet cu o noua vizita a Cimitirului Bellu, care mi se pare o atractie atipica Bucurestiului, care pe mine insa ma fascineaza.