Acasă AfricaAfrica de Sud Cape Town, un oraș incredibil de frumos

Cape Town, un oraș incredibil de frumos

Cape Town, Africa de Sud: Table Mountain, V&A Waterfront, Bo-Kaap, Sea Point, Camp’s Bay, Clifton 4th, Robben Island, Grădina Botanică Kirstenbosch, Signal Hill, Groot Constantia, Mini Peninsula, Hout Bay, Canal Docks

Publicat: Last Updated on

Din jurnalul unui risky traveler nu poate să lipsească un oraș precum Cape Town, splendid și periculos, hotărât să te seducă prin soare și culoare, munți pe care aleargă dassie și stânci pe care se rostogolesc puii de focă. Apa Atlanticului e rece, homeless-ii săraci și triști, dar m-aș întoarce oricând acolo să mai dau o fugă până la Cape of Good Hope ca să rânjesc puțin în fața valurilor. A good or bad hope is all we need.

Nu am destule cuvinte ca să laud acest oraș splendid, Cape Town! În orice parte te-ai duce vezi munții, oceanul sau ambele! Iar dacă adaugi la asta crame istorice, grădini botanice celebre și plaje, nu mai știi cum să îți împarți timpul! Am stat două săptămâni și jumătate în Cape Town, cu alte zece zile petrecute în West Cape, în Cederberg și Stellenbosch și am vizitat și Capul Bunei Speranțe, așa că am avut timp suficient să vizitez tot ce merită văzut acolo.

Sosirea în Cape Town

Cum ajungi din centrul Madagascar în Cape Town, Africa de Sud. Sâmbătă: Finarantsoa-Antananarivo 12 ore, microbuz. Dormit 10 ore. Duminică: Antananarivo-Saint Denis (Réunion) 1 oră. Réunion-Johannesburg 4 ore, avion. Stat în aeroport. Luni: Johannesburg-Cape Town 2 ore, avion.

Prima vizită în Cape Town a fost de patru zile, m-am întors acolo după călătoria în Namibia. Primele impresii, mergând dinspre aeroport spre hotel: orașul arată foarte bine! Dar cu contradicțiile la care mă așteptam: case frumoase și șosele asfaltate, dar și favele cu cocioabe din tablă ale locuitorilor extrem de săraci. Standarde de trai ca în vest, dar și oameni fără adăpost cu pantalonii rupți în c%^ (la propriu!).

Africa de Sud are o rată de criminalitate ridicată, dar în Cape Town nu am văzut nimic care să mă îngrijoreze: oamenii se plimbau pe stradă și la fel am făcut și eu, Uber a fost ieftin și ușor de luat, locurile superbe, iar Africa de Sud s-a dovedit un rai al cumpărăturilor față de țările din jur.

Comparativ cu alte locuri văzute, nu mi s-a părut mai periculos în Cape Town decât în São Paulo sau în Tegucigalpa, dar sigur că există riscuri, în special furturi și tâlhării.

Turiști? Da, mulți albi, americani, dar și olandezi sau asiatici sosiți cu vreun vas de croazieră. Familii cu copii sau tineri călătorind cu rucsacul în spate.

De la balconul de la etajul 10 al hotelului am avut o priveliște superbă și de cum am văzut-o am știut că ăsta e un oraș pe gustul meu! Table Mountain într-o parte, Lion’s Head în cealaltă, oceanul lângă ele – ce îți poți dori mai mult?

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Table Mountain

Nu poți vizita Cape Town fără să urci pe Table Mountain, muntele de lângă ocean care se zărește din orice parte a orașului.

Citisem că poți aștepta câteva ore ca să urci sus, dar în cazul meu a durat câteva minute să cumpăr biletul (nu era coadă deloc) și vreo 10 minute ca să intru în telecabină. Coada a fost mai lungă (erau și grupuri venite cu autocarul), dar totul s-a mișcat repede.

Telecabina care urcă pe Table Mountain este una rotitoare: cabina rotundă se rotește încet în timpul urcării, ca să poți vedea priveliștea din toate părțile, spre deosebire de cabinele clasice în care primii care intră ocupă cele mai bune locuri.

Sus sunt cărări pe care te poți plimba prin toate părțile – credeam că zona de pe munte e mai mică, dar traseele sunt lungi și te poți plimba pe acolo 1-2 ore, cu tot cu pauze pentru fotografii.

Unii turiști urcă pe Table Mountain pe jos, există un traseu care are și porțiuni de escaladă, așa că nu vă aventurați dacă nu vă știți în stare de un astfel de efort, urcușul e lung.

Dacă vizitați Table Mountain uitați-vă cu atenție în jur, pe stâncile de pe munte trăiesc dassie (numit în Kenya hyrax), un mamifer mic, rudă cu elefantul. Arată ca o marmotă, dacă vreți, sau ca niște quakkas, marsupialele din Australia.

Cum urci pe Table Mountain: biletul pentru telecabină dus-întors costă 420 Rand (23 USD), se poate plăti cu cardul. Am ajuns la stația de telecabină cu un Uber și la plecare la fel. Pe Table Mountain sunt toalete, un restaurant și un magazin cu suveniruri.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

V&A Waterfront

V&A Waterfront e o zonă comercială pe malul oceanului, cu o priveliște frumoasă spre Table Mountain, o mulțime de restaurante, magazine, bărci și excursii. E un loc foarte popular în care am ajuns de mai multe ori pentru cumpărături sau pentru excursii care începeau acolo.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Plimbare cu catamaranul

Dacă ajungi în Waterfront, sunt o mulțime de excursii care încep în port: cu catamaranul, cu barca, cu elicopterul (da!). Le poți cumpăra la fața locului sau poți rezerva online, eu am ales a doua variantă: o plimbare de o oră cu catamaranul.

Ambarcațiunea a ieșit în larg cât să poți admira Cape Town de la distanță, focile care se odihneau pe o geamandură, valurile și silueta frumoasă a țărmului.

Lucruri utile: excursia 1- Hour Catamaran Cruise Cape Town a costat 16 USD pe Viator.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Bo-Kaap

Există un cartier colorat în Cape Town pe care ar fi păcat să îl ratezi: Bo-Kaap. Inițial cunoscut sub numele de Cartierul Malay, Bo-Kaap a fost înființat în secolul al XVIII-lea de foști sclavi, exilați politici și alte persoane aduse în Colonia Cape de către Compania Olandeză a Indiilor de Est din diverse părți ale Asiei de Sud-Est, inclusiv Indonezia, Malaezia și alte țări cu populații musulmane semnificative.

Bo-Kaap înseamnă câteva străzi din zona centrală cu magazine de artă sau pensiuni cochete. În cartier locuiesc mulți musulmani, așa că sunt mai multe graffiti cu steagul Palestinei, găsești acolo Turkish kebab, mini markets în care se vorbește araba, iar în capătul cartierului este un Hyatt în care se cazează mulți musulmani.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Sea Point

Într-o dimineața am ieșit să rezolv o problemă cu aparatul foto și am ajuns într-un mall unde, uitându-mă pe fereastră, am descoperit silueta lui Lion’s Head, muntele mai mic cu vârf țuguiat.

Am luat-o spre malul apei și am rămas uluită de cât de frumos era țărmul Oceanului Atlantic, cu valuri mari și stânci, nu mai spun că la o plimbare pe promenadă am zărit un pui de focă odihnindu-se pe o stâncă, lângă mal.

Habar nu aveam că Cape Town e atât de splendid! Plaje cu nisip fin, un aer de relaxare ca pentru o vară australă în ianuarie-februarie, cer perfect senin, ba chiar și o piscină naturală formată între stânci. Să te tot plimbi pe acolo!

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Camp’s Bay

Cape Town are multe plaje superbe care se întind de-a lungul coastei și am început cu Camp’s Bay, aflat spre capătul orașului.

Nu îmi propusesem să merg acolo, dar am zărit din Uber golful pitoresc și l-am rugat pe șofer să schimbăm traseul. Camp’s Bay are nisip fin, stânci rotunjite, valuri mari și șezlonguri colorate.

Apa Oceanului Atlantic e foarte rece în Cape Town, curentul oceanic vine din Antarctica și rar vezi oameni în apă. Oceanul Indian și Oceanul Atlantic se întâlnesc în sudul Africii la Capul Agulhas, care este punctul cel mai sudic al continentului african, iar pe coasta de est a peninsulei, în Muizenberg, e alt curent oceanic mai cald.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Clifton 4th

Următoarea plajă a fost Clifton 4th, cu un țărm înconjurat de pensiuni cochete și bolovani uriași răsfirați pe plajă, asemănători cu cei din insulele Seychelles.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Robben Island

„We are still beggers in our home country!” a zis ghidul de la fosta închisoare de pe Robben Island, un fost deținut politic și el. „After 30 years, there are still 3rd class citizens, 2nd class and 1st class”. Nu a fost parte din prezentare, ci ce a mai răbufnit în conversații. Apartheidul încă există în mentalitatea din Africa de Sud, din păcate.

Pe Robben Island vizitezi fosta închisoare în care Nelson Mandela a stat 18 ani și afli mai multe despre istoria locului: înainte de a fi închisoare, insula a fost leprozerie, există cariere în care Mandela a făcut muncă silnică și s-a îmbolnăvit (toți deținuții care au lucrat acolo au avut probleme cu plămânii pentru restul vieții).

Nelson Mandela a stat în secția B, într-o mică celulă fără pat (se dormea pe jos pe o salteluță), fără toaletă (găleata din fotografie era WC-ul), iar vizitele din partea familiei erau limitate la două pe an, dacă deținutul se comporta „bine”.

E o vizită emoționantă și tristă, pentru că deși lupta cu apartheidul s-a încheiat în 1991 și Africa de Sud are o conducere de culoare, lucrurile nu merg bine pentru toată lumea.

Lucruri utile: excursia costă 600 ZAR (32 USD) și include transportul cu feribotul și turul ghidat pe insulă. Poți cumpăra excursia online sau direct în V&A Waterfront.

După ce cobori din feribot, ești condus spre niște autobuze, prima parte a turului are loc cu acest bus care se plimbă prin diverse locuri de pe insulă unde primești explicații de la ghid. E o singură oprire în care cobori din autobuz pentru 10 minute la o clădire care are toaletă și în care poți cumpăra ceva de mâncare.

Partea a doua a turului are loc în închisoare cu un alt ghid, unul dintre foștii deținuți politici. Robben Island nu este o insulă obișnuită pe care să o vizitezi oricum, iar în afară de acest tur nici nu e mare lucru de văzut. Nu am zărit niciun restaurant acolo, așa că nu vă așteptați să luați masa într-un decor idilic. Pe insulă locuiesc unii dintre angajații care lucrează pentru Robben Island Museum.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Grădina Botanică Kirstenbosch

Pe partea cealaltă a lui Table Mountain este Grădina Botanică Kirstenbosch, 528 de hectare într-unul din cele mai frumoase parcuri de acest fel din lume. „This is the place!” a exclamat cel care a fondat Gradina Botanică din Cape Town când a văzut locul ăsta. Și eu cam la fel.

Grădina Kirstenbosch este superbă: ești în oraș, dar ești în mijlocul naturii! Sunt cafenele, un canopy prin coroanele copacilor și mai multe trasee pe care te poți plimba:

  1. Traseul Boomslang: un pod suspendat care oferă o perspectivă unică asupra vegetației și peisajului din grădină.
  2. Traseul Skeleton Gorge: un drum montan care duce către vârful Table Mountain. Este o drumeție dificilă, dar cu priveliști spectaculoase.
  3. Traseul Yellowwood: o plimbare relaxantă printre copacii de Yellowwood, unul dintre arborii emblematici ai regiunii.
  4. Traseul Protea: o rută care pătrunde în zona de protecție a plantelor native din familia Proteaceae, printre care se numără și faimosul King Protea, emblema națională a Africii de Sud.
  5. Traseul Fynbos: o incursiune în habitatul de fynbos, un tip de vegetație endemic pentru sudul Africii.

Grădina Botanică Kirstenbosch este imensă, chiar dacă nu vrei să faci toate aceste trasee, tot vei petrece câteva ore acolo.

Lucruri utile: biletul de intrare costă 220 ZAR (11 USD). Poți ajunge acolo cu Uber sau poți lua bilet la autobuzul Hop On Hop Off – ruta Blue Mini Peninsula Tour trece pe acolo.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Canal Docks

Canal Docks e o zonă populară din Cape Town, modernizată și dezvoltată în anii 1980. A fost un punct vital pentru comerțul maritim al orașului, servind drept loc de ancorare pentru vasele care transportau mărfuri și pasageri între Africa de Sud și alte părți ale lumii.

Acum e o zonă de promenadă cu câteva canale cu clădiri frumoase. Poți ajunge acolo pe jos de la V&A Waterfront.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Signal Hill

În secolul al XVIII-lea, Signal Hill a fost utilizată pentru semnalizare și comunicare, semnalele vizuale fiind trimise de la Signal Hill către Fortul Goede Hoop (Fortul Bunei Speranțe) pentru a alerta orașul în caz de pericol. Practica a continuat până la introducerea telegrafului în secolul al XIX-lea.

Acum Signal Hill e zonă pentru decolarea parapantiștilor și pentru drumeții, în special cele pentru Lion’s Head. Am luat un Uber până în parcarea de pe Signal Hill: e un loc de belvedere, sunt bănci pentru picnic și lângă parcare începe un traseu ușor care o ia spre Lion’s Head.

Poți face traseul până în vârful muntelui sau să te oprești la baza lui, priveliștile sunt frumoase peste tot. Atenție la cobre! Pe o cărare mai puțin circulată m-am întâlnit cu Cape cobra, de culoare galbenă; cea cu care m-am întâlnit s-a oprit, m-a studiat, apoi s-a întors și a plecat. Pe cărările mai late și mai circulate erau semne cu „Danger, do not cross!”

Lucruri utile: la Signal Hill poți ajunge cu un Uber, dealul e chiar în centrul orașului.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Gardens

De la Signal Hill poți coborî pe jos până în Gardens, unul din cele mai vechi cartiere din Cape Town. În timpul secolului al XVII-lea, olandezii au creat acolo grădini și livezi, însă pe măsură ce orașul a crescut, ele au fost transformate în locuințe și spații publice.

În secolul al XIX-lea, Gardens a devenit o zonă rezidențială populară pentru membrii înstăriți ai societății, multe dintre vile fiind construite în stilul arhitectural cape-dutch.

Sunt multe restaurante în Gardens și câteva parcuri, iar peste tot e imaginea impresionantă a lui Table Mountain și Signal Hill.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Green Point Lighthouse

Farul Green Point a fost construit în perioada 1821-1824 și este unul dintre cele mai vechi faruri din Africa de Sud. La început, folosea ulei de balenă pentru iluminare, dar a fost modernizat mai târziu să funcționeze cu energie electrică.

Farul este activ și e o atracție în zona Green Point, lângă Sea Point. M-am dus acolo pentru o cafenea cu vedere spre far – Caffe Neo, am lucrat vreo două ore, apoi am luat-o pe promenadă până la Mojo Market, cu mai multe restaurante cu mâncare bună.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Constantia

Autobuzul Hop On Hop Off din Cape Town are trei rute, din care cea mai lungă – Mini Peninsula – se conectează cu una micuță – Constantia Valley Wine – care trece pe la câteva podgorii celebre din zona cunoscută sub numele de Constantia.

La Parada este un restaurant lângă care se intersectează cele două rute ale autobuzului turistic.

Cape Town, Africa de Sud

Groot Constantia

Groot Constantia este una dintre cele mai celebre proprietăți viticole din Africa de Sud, cu o istorie care se întinde pe mai mult de trei secole. Fondată în 1685 de către Simon van der Stel, guvernatorul colonial olandez, Groot Constantia a fost una dintre primele plantații de viță de vie din regiune. Vinurile produse la Groot Constantia au câștigat rapid o reputație pentru calitatea lor, atrăgând recunoaștere în întreaga lume.

Proprietatea a fost restaurată și conservată în secolul al XX-lea pentru a prezenta moștenirea culturală. Una din clădiri este muzeu, există un restaurant, o cafenea, locuri de picnic. Locul este superb și impecabil păstrat, singurul minus fiind, poate, că nu te poți plimba liber pe dealurile cultivate, ca în McLaren Vale, în Australia.

Dacă ajungeți în Cape Town, Groot Constantia e un loc care nu trebuie ratat.

Lucruri utile: la Groot Constantia ajungi cu autobuzul Hop On Hop Off, Constantia Valley Wine Tour care se combină cu Mini Peninsula Tour la Restaurantul La Parada, biletul costă 15 USD.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Beau Constantia

Beau Constantia e altă podgorie pe ruta vinului, e chiar lângă stația pentru autobuzul turistic. E o cramă modernă, cu priveliști spre dealurile din jur.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Silvermist Wine Estate

Ultima podgorie a fost Silvermist, care acum nu mai e o oprire pe ruta autobuzului turistic, dar e aproape de stația de autobuz, așa că am mers până acolo pe jos.

Sunt multe vile de închiriat la Silvermist și n-am identificat crama, a fost o vizită destul de scurtă.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Hout Bay

De la La Parada am luat iar autobuzul turistic pe ruta Mini Peninsula și am coborât la Hout Bay. E o plajă vântoasă acolo și un restaurant simplu specializat în fish / calamari & chips.

Lucruri utile: la Hout Bay ajungi cu autobuzul turistic, ruta Mini Peninsula, biletul pentru toate trei traseele este 15 USD.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Traseul Mini Peninsula

Autobuzul turistic care te duce pe ruta Mini Peninsula face un ocol al orașului Cape Town, pe la Grădina Botanică, Hout Bay și alte plaje din sud.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

On the Rocks Restaurant

On the Rocks e un restaurant la capătul orașului, în partea de nord, în cartierul Bloubergstrand. De acolo ai o vedere splendidă spre Table Mountain și centrul orașului și sunt multe plaje liniștite pe care te poți plimba.

Lucruri utile: ajungi acolo cu un Uber de oriunde din oraș.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Milnerton

Am stat aproape de Milnerton, așa că într-una din zile am fost pe Woodbridge Island, zonă rezidențială cochetă, cu o plajă cu priveliște frumoasă.

Cape Town, Africa de SudCape Town, Africa de SudCape Town, Africa de Sud

Siguranță în Cape Town

Africa de Sud are o rată de criminalitate mare, pentru o călătorie acolo trebuie să fii un pic mai atent decât în alte țări. Furtul pare să fie una din principalele problemele în Cape Town. Într-un supermarket cu produse cosmetice și farmacie, mi-au pus paracetamolul într-o cutie cu lăcățel pe drumul de la tejghea la casă. Într-un mini market lângă hotel, tejgheaua pe care era casa de marcat avea gratii.

În Cape Town sunt vagabonzi peste tot, unii cerșesc în intersecție, alții caută în gunoaie, nivelul de sărăcie e extrem în cazul unora, dar trec pe lângă tine în treaba lor și nu mi s-a părut că sunt mai mulți sau mai deranjanți decât în alte țări.

Cei cu care am schimbat câteva vorbe pe acolo au fost cât se poate de amabili, în special șoferii de Uber te întreabă dacă e totul ok, ca să nu fii foarte stresat că mergi în mașină cu un străin, într-un oraș cu reputație proastă. Câteva recomandări de bun simț:

  • Fii atent(ă) în zonele aglomerate, ca V&A Waterfront sau Table Mountain
  • Evită să arăți lucruri de valoare în mod excesiv (bijuterii scumpe, camere foto profesionale sau alte lucruri care atrag atenția)
  • Alege taxiuri autorizate sau servicii de ridesharing ca Uber sau Bolt. Evită să folosești transportul public noaptea, mai ales singur(ă)
  • Evită zonele periculoase: Cape Town are anumite zone cu rate mai mari de criminalitate. În general, zonele sărace ale orașului
  • Pe plajă: nu lăsa obiectele nesupravegheate, chiar dacă e o plajă păzită
  • Alege zonele cu trafic și ocolește-le pe cele foarte izolate, mai ales la ore mici
  • Citește ce zone trebuie evitate, cartiere cunoscute de localnici pentru atacuri asupra turiștilor

Am văzut un anunț care te avertiza să nu te lați condus la un ATM pentru că este o formă de escrocherie, așa că aveți grijă în cine aveți încredere acolo. Casele rezidențiale și cazările au sisteme de securitate, paznici, garduri electrificate, camere CCTV.

Dar te poți plimba prin oraș, iar orașul e senzațional!

Viză pentru Africa de Sud

Românii au nevoie de viză pentru a vizita Africa de Sud, am scris despre e-visa aici.

Cazare în Cape Town

Primele patru nopți am stat la Habitat Aparthotel, sunt camere cu chicinetă și WiFi bun. Hotelul e central, aproape de câteva muzee, la primul etaj este o cafenea în care poți lua micul dejun, Uber e foarte ușor de luat, sunt mini markets și magazine. Dacă vrei să stai în Cape Town CBD, Habitat e o opțiune bună.

Cape Town, Africa de Sud

După întoarcerea din Namibia am stat într-un Airbnb la o familie de localnici albi, cu 4 copii mici. Aveau o cameră separată cu baie transformată într-un mic studio cu tot ce aveai nevoie. Fără bucătărie, dar cu fierbător de apă, cuptor de microunde, frigider. Casa lor e în Tijgerhof, la 20 de minute cu Uber de centrul orașului. Au internet bun și m-am simțit foarte bine la ei.

Cape Town, Africa de SudMica clădire din spate este Airbnb

Transport

Uber, Uber, Uber! E ieftin, sigur, te duce oriunde, chiar și în orașele apropiate ca Muizenberg și Stellenbosch, șoferii sunt drăguți (majoritatea sunt negri, dar am avut o dată și un șofer alb).

Există și autobuze în Cape Town și am auzit că sunt OK, dar pentru mine a fost mai simplu și mai rapid să iau Uber.

Cape Town, Africa de SudO casă în Tijgerhof

4 comentarii

Bogdan 4 februarie 2024 - 7:53 PM

Ai luat bine viza in 40 de zile…eu astept de 2 luni…

Răspunde
Anca 4 februarie 2024 - 7:59 PM

Auch! Ai încercat să îi contactezi? Știu că nu răspund (la email mi-au răspuns o singură dată, apoi pauză), dar poate le citesc. Am și numărul ăsta de whatsapp, deși mie nu mi-au răspuns +27828876537. E posibil să le aprobe exact înainte de data pentru care ai cerut viză, eu am primit-o cu două zile înainte de zborul inițial de intrare în Africa de Sud.

Răspunde
Bogdan 11 februarie 2024 - 9:26 AM

Sa le aprobe exact inainte cu 2 zile? Dar cine asteapta pana in ultimul moment? Nu stiu ce fac, am intalnit si pe altii care au aplicat tot in decembrie si au primit deja viza. Pare ca la loterie, probabil aleg la intamplare pe care sa le proceseze si pe care nu…Oricum eu am zborul abia in iunie.

Răspunde
Anca 11 februarie 2024 - 4:47 PM

Dacă ai zborul în iunie, probabil vei primi viza la vară, pare că se ghidează după data intrării în Africa de Sud, nu după data când ai aplicat pentru viză. Relaxează-te, mai ai timp 🙂

Răspunde

Lasă un comentariu