Acasă » Cancún & Isla Mujeres: așa arată paradisul

Cancún & Isla Mujeres: așa arată paradisul

by Anca

Când treci de la o iarnă friguroasă și cenușie la o iarnă cu plaje însorite și mare turcoaz, fiecare colț de plajă ți se pare paradisul 😊 Da, e iarnă și în Mexic, așa o iarnă aș vrea și eu tot anul: 29C, soare, junglă și nisip fin și alb.

Isla Mujeres

Am venit în Mexic ca să lucrez de la distanță și să mă plimb în timpul liber (nu, nu sunt în vacanță), și imediat după sosire m-am dus să văd Isla Mujeres, o insuliță din apropiere de Cancún. Isla Mujeres e destul de turistică, dar cine se plânge de asta când am putut face baie în Marea Caraibelor? Imediat după ce cobori din feribot sunt câteva plaje frumoase și destul de pustii (yey!).

IslaMujeres01.jpgIslaMujeres02.jpgIslaMujeres03.jpg

Culorile sunt incredibile: marea e azurie datorită nisipului alb, în contrast perfect cu jungla verde. Nu prea am stare să stau mult pe plajă, așa că m-am oprit în mai multe locuri pentru o baie și după câteva minute am luat-o iar din loc, cu ochii în toate părțile după culorile astea senzaționale.

IslaMujeres04.jpgIslaMujeres05.jpgIslaMujeres06.jpgIslaMujeres07.jpgIslaMujeres08.jpgIslaMujeres09.jpgIslaMujeres10.jpgIslaMujeres11.jpgIslaMujeres12.jpgIslaMujeres13.jpg

Pe Isla Mujeres am văzut prima mea iguană, m-am și speriat de ea când am trecut pe lângă un gard și dânsa era acolo, inspectându-mă calm. Ulterior am mai văzut o iguană și mai mare, sunt o grămadă în partea asta a lumii.

IslaMujeres14.jpgIslaMujeres15.jpgIslaMujeres16.jpgIslaMujeres17.jpgIslaMujeres18.jpg

Pe la 12 mi se făcuse foame și m-am oprit să mănânc ceva, dar mexicanii își iau masa de prânz pe la ora 3, așa că am primit meniul de mic dejun, care nu e rău deloc.

IslaMujeres19.jpg

Punta Sur

Am luat autobuzul până în capătul opus al insulei, la Punta Sur, un promontoriu stâncos pentru care trebuie să plătești 30 de pesos ca să-l vizitezi. Mi-a părut rău că nu m-am întors pe partea cealaltă a insulei, dacă mergeam un pic pe jos ajungeam la niște plaje stâncoase și frumoase, pe care nu era aproape nimeni, așa le-am zărit doar din autobuz.

IslaMujeres20.jpgIslaMujeres21.jpgIslaMujeres22.jpgIslaMujeres23.jpgIslaMujeres24.jpgIslaMujeres25.jpgIslaMujeres26.jpgIslaMujeres27.jpgIslaMujeres28.jpg

Cancún

Am stat în Cancún două nopți, cât să îmi revin după drumul lung, dar am stat în centru (downtown) la o familie care închiriază prin Booking, nu în zona hotelieră, care e mult mai departe. Practic sunt două orașe Cancún: cel în care stau localnicii și care nu e remarcabil, sunt doar clădiri cu un etaj, maxim două, și zona hotelieră care se întinde pe o fâșie lungă de pământ pe malul apei. Acolo sunt hotelurile de lux construite chiar pe plajă și în general turiștii care vin prin agenție acolo stau.

Am luat autobuzul până în zona hotelieră, dar nu m-am dus foarte departe, m-am oprit în apropiere de far și m-am plimbat pe plajă până acolo. În Mexic toate plajele sunt publice, chiar dacă e un hotel de lux, ai voie să treci pe plajă, dar nu pe proprietatea hotelului.

Cancun01.jpgCancun02.jpg

Ce m-a uimit încă o dată a fost natura: nu mă așteptam să văd pelicani pe malul apei, zburând la câțiva metri de turiști, sau pești exotici în apă și tot felul de moluște printre stânci. Apa e destul de mică și calmă, ideală pentru familii cu copii, dar pe mine nu mă încântă foarte tare că e așa potolită 😀 Ah, și nu e chiar atât de caldă, mai degrabă răcoroasă.

Cancun03.jpgCancun04.jpgCancun05.jpgCancun06.jpgCancun07.jpg

Lucruri utile

Din Cancún am ajuns în Isla Mujeres cu feribotul Ultramar, cu plecare din Puerto Juárez (au plecări și din zona hotelieră), biletul dus-întors a costat 360 pesos (72 lei). Din centrul Cancún ajungi în Puerto Juárez cu autobuzul R-6, biletul e vreo 10 pesos, iar în zona hotelieră ajungi cu R-1.

S-ar putea să îți placă și

Leave a Comment