Calcutta: obosită de India

Calcutta: obosită de India

by Anca @ 1001 călătorii
633 views

Spre finalul călătoriei în India pierdusem șirul zborurilor cu avionul. La 2-3 zile mă duceam la aeroport și luam un Jet Airways, Spice Jet, Indigo sau Air India spre un alt oraș dintr-o țară care devenea tot mai străină.

Calcutta

Calcutta mi s-a arătat întâi ca un oraș apocaliptic: cer pâclos și o atmosferă cețoasă, autostrăzi suspendate și aglomerate, turnuri de sticlă și blocuri semi-abandonate – un Blade Runner în varianta indiană. În orice clipă mă așteptam să apară un taxi zburător cu farurile aprinse în ceață care să treacă de la un bloc la altul.

Calcutta n-a fost cea mai reușită experiență indiană. Hotelul s-a dovedit a fi mult mai vechi decât părea în poze: avea tot ce trebuie, dar totul era vechi și prăfuit. Micul dejun era un dezastru. Afară era prea cald și trebuia să mă întorc la hotel și la aerul condiționat de acolo. Distanțele erau mult mai mari decât apăreau pe hartă. Străzile era aglomerate cu tarabe pe care se gătea direct în stradă și deși totul mirosea delicios, nu mai suportam mâncarea indiană.

Calcutta01.JPG

M-am rătăcit și m-am enervat. La Victoria Memorial un indian s-a ținut după mine, la distanță. Nu am găsit niciun taxi și când în sfârșit am găsit șoferul n-a înțeles unde voiam să ajung și m-a dus la un templu greșit.

Calcutta02.JPGCalcutta03.JPGCalcutta04.JPGCalcutta05.JPGCalcutta06.JPG

La Kalighat Temple mi s-a făcut lehamite de toate astea și n-am mai intrat. Am luat metroul până la Esplanade, dar n-am găsit decât o autogară murdară și un turn islamic în mijlocul unui parc la fel de murdar. Am căutat Writers’ Building, dar mi s-a făcut rău de la căldură. La hotel apa rece era la robinetul de apă caldă.

Calcutta07.JPG

Am mers pe jos până la Mother’s House ca să văd cămăruța modestă în care stătea Mother Teresa. După care am luat un taxi, mi-am cumpărat o cutie de înghețată și m-am prăbușit pe patul de la hotel: voiam acasă.

Calcutta0
8.JPG

0 comentariu
2

Leave a Comment

O să îți placă și: