Buget pentru Viena și Bratislava

Buget pentru Viena și Bratislava

by Anca @ 1001 călătorii
1213 views

E sezonul târgurilor de Crăciun și multă lume va merge sau a fost deja la Viena. Dacă vă propuneți în viitorul apropiat să petreceți un week-end sau mai mult acolo, bugetul de mai jos vă poate fi de ajutor.

Cheltuială Suma în Euro
Bilet avion Viena 81.76 Euro
Transfer Bratislava 7.87 Euro
Hotel Bratislava 25 Euro
Bilete tramvai Bratislava 1.4 Euro
Transfer Viena 7.87 Euro
Bilete metrou 4 Euro
Transfer aeroport Viena 8 Euro

Total: 135.90 Euro pentru 2 zile, fără cheltuielile cu mâncarea.

Biletul de avion: Austrian, zbor direct de o oră și 50 de minute. Austrian are prețuri foarte bune dacă vă cumpărați biletele din timp (cunoscutele ”red tickets”) – eu am dat 81.76 Euro pentru că am avut și un voucher de reducere de 30 de Euro (prețul era 111.76 Euro cumpărat în iunie pentru începutul lui noiembrie). Un pont: dacă vă înscrieți la newsletterul Austrian de ziua voastră primiți un voucher de reducere de 10 Euro, valabil 3 luni de zile. Iar cum prețul unui red ticket pornește de 89 Euro, puteți plăti pentru un bilet pentru Viena doar 79 de Euro.

Transfer Bratislava. Se poate face și cu trenul, dar este mai ieftin cu autocarul. Eu mi-am luat biletele online de la compania Slovak Lines / Eurolines, un drum costă 7.87 Euro și plecările sunt de la aeroportul din Viena. Drumul până în Bratislava este foarte scurt, până într-o oră cu toate opririle de pe traseu, iar capătul de linie este la autogara din Bratislava, destul de aproape de centrul orașului. La întoarcere am ales să merg la Viena în centru – capăt de linie este Südtirolerplatz de unde se poate lua metroul (2 Euro) până la Biserica Sf. Ștefan.

Transfer Viena-aeroport: cu autobuzul, biletul costă 8 Euro cu Vienna Airport Lines care are stație terminus în Morzinplatz/Schwedenplatz (stația de metrou Schwedenplatz, piațeta Morzinplatz care e un pic după un colț de stradă). Se poate ajunge de la / la aeroport și cu City Airport Train / CAT, biletul costă 12 Euro.

Cazare în Bratislava: am stat la Hotel G Bratislava, o cameră single a costat 25 de Euro. Cazarea este de departe mai ieftină în Bratislava decât în Viena, de fapt toate erau un pic mai ieftine acolo. Hotelul nu e excepțional, în schimb era straniu de pustiu: 8 etaje și dacă eram câțiva oaspeți în toată clădirea. Wi-fi este doar la parter, unde recepționerul a trebuit să-mi aprindă lumina într-o sală mare, pentru că nu mai era nimeni acolo, iar seara m-am trezit că primesc un pachet mare într-o punga de hârtie care cică era micul dejun pentru a doua zi. Puseseră acolo de toate, mai puțin pâine și l-am pus în încurcătură pe bietul recepționer cerând și așa ceva. Când am cerut și-un cuțit a doua zi a scotocit toată recepția după unul, deși sala de mese era uriașă (și goală!). Foarte ciudat, însă în rest a fost ok.

Altele: prin Bratislava se circulă cu tramvaiul, un bilet costă 0.70 Euro și se cumpără de la niște automate din stații, trebuie să aveți mărunt. În Viena e mai simplu să iei metroul, dar biletul costă 2 Euro. Cum am stat destul de puțin în Viena (Bratislava fiind, de fapt, ținta mea), nu am avut cazare acolo și nici nu am revizitat foarte mult orașul. Însă se poate face o excursie de 2 zile fără nicio problemă, dacă nu aveți mai mult timp la dispoziție.

6 comentarii
0

6 comentarii

miky 5 decembrie 2012 - 11:22 pm

noi planuiam sa facem un ocol mic, spre casa, si sa mergem la Viena. ne-am razgandit insa, e prea frig :))

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 6 decembrie 2012 - 10:14 am

Frig, frig, dar au Glühwein acolo 🙂

Răspunde
Jen 7 decembrie 2012 - 10:59 pm

M-am documentat despre transportul de la aeroport Viena. Metroul normal costa 4 euro si e valabil pe 2 zone (adica poti sa te sui la aeroport si sa mergi pana la orice statie din Viena). Prietena mea care locuieste acolo mi-a zis ca au ascuns bine intrarea, probabil de-aia toata lumea stie doar de CAT…

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 8 decembrie 2012 - 12:46 pm

Multumesc, Jen! E bine de stiut ca se poate ajunge si cu metroul la aeroport.

Răspunde
wish2go 9 decembrie 2012 - 4:07 pm

Am fost in Bratislava de Revelion. E un oras foarte interesant, daca stii ce sa vizitezi. Preturile sunt mici, oamenii primitori, iar serviciile foarte bune. Recomand!

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 9 decembrie 2012 - 8:30 pm

N-as zice chiar “foarte interesant”, dar e un oras dragut. Si da, e mai ieftin decat faimosul sau vecin.

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: