Acasă » Buget pentru Napoli

Buget pentru Napoli

by Anca

Între Crăciun și Anul Nou am petrecut o săptămână la Napoli, într-o vacanță care a costat în jur de 500 de euro, cu totul. Am vizitat Napoli, Pompeii, Capri, Coasta Amalfi, Ischia și Procida, Casertavecchia și Santa Maria Capua Vetere.

Buget

CHELTUIALĂ SUMA
Bilet avion Blue Air București-Napoli 61 euro
Taxi aeroport 5 euro
Cazare Hotel Vittorio Veneto, 7 nopți 170 euro
Tren Pompeii, 2 bilete 5,2 euro
Bilet intrare Pompeii 11 euro
Bilet ferry Napoli-Capri 19,8 euro
Bilete de autobuz, 5 bucăți 8 euro
Bilet intrare Vila San Michelle 7 euro
Bilet ferry Capri-Napoli 11,3 euro
Bilete tren Sorrento, 2 bucăți 6.8 euro
Abonament 24h Coasta Amalfi 8 euro
Bilet ferry Napoli-Ischia 17,6 euro
Abonament autobuz 24h 3,6 euro
Bilet ferry Ischia-Procida 9,6 euro
Bilet ferry Procida-Napoli 13,3 euro
Bilete tren Caserta, 2 bucăți 6,2 euro
Bilete autobuz Casertavecchia, 2 bucăți 4,4 euro
Bilet intrare amfiteatru Capua 2,5 euro
Transfer aeroport 3 euro
TOTAL 354 euro

BugetNapoli02.JPG

Cazare

Am stat la Hotel Vittorio Veneto, un hotel ieftin de lângă gara Napoli Centrale. Pentru 25 de euro pe noapte primești o cameră modestă, cu baia pe hol. Este curat, dar basic și cam gălăgios. Zona e destul de dubioasă, sunt mulți imigranți din Africa, dar nu am avut probleme umblând seara pe acolo.

Trenuri

În general am circulat pe linia Circumvesuviana, care e un operator de cale ferată distinct de Tren Italia. Circumvesuviana face legătura între Napoli și Sorrento (și nu numai), are propriile ghișee în Napoli Centrale, la care aglomerația e destul de mare: sunt mulți turiști care își iau bilet pentru Pompeii, așa că dacă mergeți la Napoli în plin sezon turistic, mergeți la gară din timp. Biletele pentru Circumvesuviana nu se pot cumpăra online.

Feriboturi

Biletele au fost mai scumpe decât mă așteptam. În comparație cu trenul, care costă câțiva euro biletul, la ferry am plătit mai mult. Iarna sunt mai puține curse și nu prea ai de unde alege, dar în general cursele cu vase rapide (fast ferrys) sunt mai scumpe decât feriboturile obișnuite (vasele foarte mari). În Napoli sunt două porturi de unde pleacă vasele de pasageri: Calata Porta Massa (feriboturi obișnuite) și Molo Beverello (fast ferrys) – între cele două porturi circulă un shuttle gratuit, dar se poate merge și pe jos, distanța nu e așa de mare.

Vremea

Am fost acolo între 24 și 31 decembrie, a fost ceva mai cald ca în România, dar nu extraordinar de cald. Când am fost la Pompeii au fost vreo 17°C, la Casertavecchia au fost numai 8°C. La Napoli ocazional fulguiește, dar nu au fost niciodată acumulări de zăpadă – zona e verde în decembrie, iar în zilele cu soare numai iarnă nu pare să fie 😊

Neajunsuri

În timpul sărbătorilor autobuzele circulă până pe la prânz, lucru valabil și pentru cele care fac legătura cu aeroportul. Un taxi de la aeroport costă 20 euro, eu l-am împărțit cu alte trei persoane care voiau să ajungă în oraș. În afară de asta sunt o grămadă de cerșetori prin zonă, mulți dintre ei români. Îi veți întâlni prin trenuri, dar și pe lângă obiectivele turistice.

Visam de câțiva ani să vizitez Napoli – când, în sfârșit, am ajuns acolo mi-a plăcut mult de tot! Toate aceste insule și insulițe, orășele pe malul mării, locuri istorice – nu te poți plictisi nici dacă vrei! Plus, prețurile sunt ok, vremea este bună chiar și iarna, mâncarea e delicioasă. Mergeți la Napoli, dacă vă doriți! 😊

S-ar putea să îți placă și

Leave a Comment