Budva, la plajă în Muntenegru

Budva, la plajă în Muntenegru

by Anca @ 1001 călătorii
1413 views

O fi Kotor un loc fantastic de frumos (mai ales privit de sus, de la fortificații), dar nu prea ai unde să faci plajă acolo în afară de lespezile reci ale pontonului, așa că a doua zi am plecat la Budva, pe malul Mării Adriatice. Sunt doar 40 de minute cu autobuzul sau chiar mai puțin, dacă mergi cu mașina.

Atracțiile principale din Budva sunt cetatea, care este atât de mică încât în 5 minute o străbătusem dintr-o parte în alta, și plajele nu foarte mari, dar cât se poate de aglomerate. Cea de lângă orașul vechi era cam îngustă, dar avea vedere către un colț de stâncă înfipt în apa mării, ca un fel de insulă pentru pigmei.

Dacă o iei, însă, pe malul mării, pe lângă niște stânci și o statuie cu o balerină lângă care se fotografiau toții turiștii în poziții care de care mai penibile, ajungi la o altă plajă, ascunsă vederii. Era ceva mai mare, dar la fel de aglomerată, dacă nu chiar mai mult: nu aveai loc să pui un papuc acolo, darmite să întinzi un cearceaf! Până la urmă am făcut un compromis (altă plajă nu mai era, oricum) și m-am înghesuit într-un colț, pe partea cu umbră. Apa avea ceva nisip, dar la câtă lume era acolo nu prea îmi ardea de înotat, că trebuia să stau cu un ochi și pe geanta mea lăsată pe mal.

Cazarea aveam la un hostel de boemi, cu o grădină mare și răcoroasă, de-ți era mai mare dragul să stai seara pe terasă și să butonezi după wi-fi. Într-una din zile, dar nu mai știu în care, m-am dus până la Sveti Stefan, insula-hotel, și m-am întors pe jos din pricină că n-am mai știut care e stația de autobuz pentru întoarcere. Și cum am considerat că deja am stat prea mult prin Muntenegru, am plecat spre Albania, să am parte de alte aventuri.

Cum se ajunge acolo: cu autobuzul din Kotor, drumul durează 40 de minute și biletul costă 3 Euro, iar mașinile circulă la fiecare 20 de minute.

Budva01.JPGBudva02.JPGBudva03.JPGBudva04.JPGBudva05.JPGBudva06.JPGBudva07.JPGBudva08.JPGBudva09.JPGBudva10.JPGBudva11.JPGBudva12.JPGBudva13.JPGBudva14.JPGBudva15.JPGBudva16.JPGBudva17.JPGBudva18.JPGBudva19.JPGBudva20.JPG

2 comentarii
0

2 comentarii

Deea 7 ianuarie 2013 - 2:53 pm

Mie mi s-au parut cam murdare plajele publice, iar in orasul vechi, daca urcai pe zidurile si punctele de observatie dinspre mare mirosea ingrozitor si era plin de hartie igienica peste tot 😐 Pacat, pentru ca in rest e cochet oraselul vechi si frumos in zonele de hotel si pe plajele private 🙂

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 7 ianuarie 2013 - 10:19 pm

Nu am urcat pe ziduri, dar oricum cetatea nu m-a impresionat.

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: