Piatra Craiului la început de primăvară, pe un traseu în circuit care pleacă de lângă satul Măgura: Fântâna lui Botorog – Prăpăstiile Zărneștilor – Cheile Pisicii – Șaua Vlădușca (cruce roșie) – Satul Peștera – Fântâna lui Botorog (banda-roșie). Traseul e de dificultate medie și mai mult de relaxare vara, când se poate face în 6 / 7 ore; iarnă, însă, am avut nevoie de vreo 8 ore și jumătate pentru cei 26 de kilometri și asta din cauza zăpezii și a porțiunilor cu gheață de pe traseu.
Fântâna lui Botorog – Prăpăstiile Zărneștilor
Prima porțiune a traseului a fost mai mult o plimbare prin Prăpăstiile sau Cheile Zărneștilor – se vedea că venise primăvara acolo, mai rămăsese doar o pojghiță de gheață pe alocuri și atât.
Cheile Pisicii
Cheile Pisicii sunt o vale cu bolovani peste care țopăi lejer vara, dar iarna am dat peste zăpadă și porțiuni cu gheață pe care ne-am cățărat mai greu, iar dacă nu era gheață, era noroi cu frunze ude pe care alunecai la fel de fain. După ce am ieșit din chei am dat peste prima surpriză a excursiei: mulți ghiocei care împânzeau pădurea din Piatra Craiului.
Cheile Pisicii – Șaua Vlădușca – La Table
A urmat o ascensiune prin zăpadă, prin pădure. Zăpada începuse să se topească, te ținea oarecum la suprafață pe anumite porțiuni, după care piciorul ți se ducea la fund jumătate de metru în zăpadă. După ce am trecut de La Table au apărut brândușele, împânzind fiecare colț de pământ cu soare.
Satul Peștera – Fântâna lui Botorog
După ce am ieșit din pădure am trecut pe deasupra satului Peștera (cu un mic ocol până la Casa Folea) și înapoi până la Fântâna lui Botorog, pe un traseu care trece peste dealuri și pe lângă curțile oamenilor.
Traseul nu prezintă dificultate, e mai mult o plimbare pe care mi-ar plăcea să o refac vara. De data asta, pentru că am ajuns acolo pe la 6 seara, nu mai era atâta lumină, iar eu am resimțit și oboseala kilometrilor parcurși.
Cum faci traseul în Piatra Craiului
Am făcut traseul din Piatra Craiului cu o excursie organizată de Oxigen Tour. Vara o parte din traseu se poate face și cu bicicleta. Iarna / la început de primăvară aveți nevoie de parazăpezi și branțuri antiderapante pentru bocanci.
Nu prea este semnal de telefon pe acolo, eu nu i-am simțit lipsa, dar e bine de știut în caz că vă rătăciți. După ce treci de La Table se vede atât de frumos creasta încât nu-ți vine să-ți iei ochii de la peisaje.
Ce mai poți vizita pe lângă Piatra Craiului: Moieciu de Jos, Bran, Râșnov.
Și toamna sunt faine traseele astea, mai ales pentru poze. Culorile pădurii sunt de poveste!
E de revenit toamna acolo 🙂 Apropo, nu știu de ce tot intră comentariile tale în spam, noroc că mă mai uit pe acolo…
Arata asa bine! Ce frumos traseu, ce frumoase fotografii. Multumim. 🙂
Da, e tare frumos pe acolo 🙂
Binee Anca, se vede ca ti-a placut dupa numarul de poze. Esti cu un pas mai aproape de creasta :)) https://www.youtube.com/watch?v=QyxhTckqYCc
Oh, doamne, așa e pe creastă?! 🙂
Ca sa vezi cat de aproape ai fost, pct.4- pct.9 e de facut la vara in/cu siguranta. :)) http://www.carpathianman.ro/documents/MPC/hartaA4-2015.pdf