Bradul meu de-o palmă înălțime

Bradul meu de-o palmă înălțime

by Anca @ 1001 călătorii
868 views

Anul m-a ocolit spiritul Crăciunului, nu am scos nici măcar banalele mele decorațiuni din dulap – undeva pe acolo zace și-un brad artificial cu beculețe care să-mi lumineze serile, vie Enel. De vină o fi vremea de afară – ieri au fost 14ºC, ceea ce explică de ce am leșinat de cald în toate magazinele și stabilimentele în care am intrat, sau pur și simplu Grinch-ul din mine care își dă ochii peste cap de cel puțin 50 de ori pe zi când intră în contact cu „tema Crăciunului”.

Totuși, ceva tot am făcut: mi-am cumpărat un brad de-o palmă înălțime care stă cuminte într-un mic ghiveci. De fapt nici nu este brad, ci este…hm, am uitat numele speciei respective, să îi spunem pur și simplu „Brăduț”. În el se poate agăța maxim o jucărie, iar ca să nu se simtă foarte singur i-am cumpărat și două ciuperci, sper eu, neotrăvitoare. După Crăciun, dacă nu moare între timp, îl voi scoate pe Brăduț pe balcon, că nu-i place căldura.

Și gata, pregătirile pentru Crăciun s-au încheiat! Am oprit alarma de dimineață, am luat o sticlă de Chianti, am o grămadă de cărți pe care să le citesc, iar afară este soare, așa că pot să zac o oră în parc. Și pentru că am fost cuminte anul ăsta, Moșul mi-a făcut un cadou în avans: vecinii mei caredădeaucuaspiratorullamiezulnopții, secertaulaunudimineața și se rugau (cu voce TAAARE) la două dimineața S-AU MUTAT!!!

Binecuvântată liniște de sărbători am anul ăsta, să le dea Domnul răbdare viitorilor lor vecini, căci vor avea mare nevoie!

Bradul01.JPGBradul02.JPG

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: