Berna, vedere din Rosengarten

Berna, vedere din Rosengarten

by Anca @ 1001 călătorii
1015 views

Bundeshaus (Palatul Federal)

Mi-am început plimbarea în Berna pe lângă Bundeshaus, Parlamentul elvețian. De pe platforma din spatele clădirii ai o vedere bună către râul Aare și dealurile verzi care înconjoară orașul.

Berna01.JPGBerna02.JPGBerna03.JPGBerna04.JPGBerna05.JPGBerna06.JPG

Münster

Bern Münster este catedrala reformată a orașului, cu un parc care îți oferă alte vederi faine.

Berna07.JPGBerna08.JPGBerna09.JPGBerna10.JPG

Râul Aare

Un râu de munte turcoaz care face un U în jurul bucății de pământ pe care s-a construit Orașul Vechi. Cel mai plăcut mod de a vizita orașul e să urmezi albia râului și multele poduri care îl traversează.

Berna13.JPGBerna14.JPG Berna23.JPGBerna24.JPG Berna27.JPGBerna28.JPG

Bärengraben

Bärengraben sau Groapa cu urși e locul în care sunt ținuți în captivitate câțiva urși care au fost, cândva, reprezentativi pentru Berna. Urșii de azi sunt aproape domesticiți, stau cu burta la soare (la propriu) și vânează morcovi spre deliciul fotografilor. Nu se plătește intrare.

Berna15.JPGBerna16.JPG

Rosengarten

Cel mai bun și mai accesibil loc pentru a admira orașul de sus este Rosengarten. Acolo se adună localnici și turiști deopotrivă pentru un picnic la umbra copacilor și o serie de fotografii de la înălțime. Paradoxal, nu prea am văzut trandafiri pe acolo, dar sunt multe alte flori colorate.

Berna17.JPGBerna18.JPGBerna19.JPGBerna20.JPGBerna21.JPGBerna22.JPG

Orașul Vechi

Case solide cu uși la nivelul solului (foste spații de depozitare), clădiri pictate, multe fântâni (Berna are peste 100 de fântâni, toate cu apă potabilă, bună și rece) și un turn cu ceas – Zytglogge – acum în renovare. Am ajuns în Berna în timpul unui meci de fotbal care a dat peste cap transportul public și programul lor calculat la secundă, dar m-am consolat cu niște înghețată și cu plimbări pe lângă râul Aare.

Berna11.JPGBerna12.JPG Berna25.JPGBerna26.JPG

La periferie

La sfârșitul zilei am luat un autobuz spre Gurten, un munte la sud de Berna pe care poți urca cu funicularul pentru o priveliște mai cuprinzătoare decât cea pe care ți-o poate oferi Rosengarten. Nu am mai ajuns la Gurten, dar am descoperit o culme verde cu ferme răsfirate și o liniște de parcă erai undeva departe de lumea dezlănțuită. Dar orașul era chiar la picioarele mele și în doar câteva minute am ajuns, printre vile cu grădini pline de flori, la hostelul la care aveam cazare.

Berna29.JPGBerna30.JPG

Lucruri utile

Am stat la Hostel 77 Bern, cazarea a costat 43.7 CHF, micul dejun a fost inclus.

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: