Berlin. Nu (chiar) acum. Cândva

Berlin. Nu (chiar) acum. Cândva

by Anca @ 1001 călătorii
1105 views

Am făcut un semn pe hartă acolo, în estul Germaniei, și am pus orașul pe un ”very-short-shortlist” – dacă o să mă vedeți într-o zi făcând check-in în Potsdamer Platz, să știți că e și din pricina lucrurilor de mai jos, înșirate într-o ordine absolut întâmplătoare:

  • Blogul (acum părăsit) al unei tipe deștepte care a lăsat România pentru imperturbabilul Berlin. Blog pe care l-am citit cândva din scoarță-n scoarță și pe care l-aș mai citi încă o dată.
  • Editarea cărții lui Liviu Antonesei, Check Point Charlie. Da, a fost o vreme când mă jucam de-a redactorul la LiterNet și ”construiam” cărți electronice – atunci am auzit pentru prima dată de Checkpoint Charlie, care Charlie nu e Charlie din Charlie and the chocolate factory și nici Charlie din O călătorie cu Charlie. Este doar Checkpoint Charlie, adică nu e nici un Charlie. Clar?
  • Filmele de spionaj în care diverse personaje sunt trecute dincolo de zidul Berlinului în portbagajul unei Skoda, eventual în rafale de mitralieră.
  • O fostă colegă care și-a făcut masterul pe acolo și a proslăvit Berlinul ca pe cel mai fain oraș din Germania. Ceea ce eu tind să cred ca fiind adevărat, dar vreau să văd și cu ochii mei.
  • Marlene Dietrich.

Nu acum. Cândva.

16 comentarii
0

16 comentarii

dana 9 aprilie 2014 - 12:44 pm

sper sa iti placa. pt mine nu a fost o experienta asa frumoasa, chiar cred ca toata Germania in rest e mai frumoasa. poate am mers cu asteptari prea mari :)) gen, sa fie organizat, curat, chestii nemtesti. nu ma asteptam sa fie aproape parasit de nemti :)) Dar tot au fost chestii care mi-au placut mult- Potsdam si Gradina Zoologica.

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 9 aprilie 2014 - 1:14 pm

Cand ai fost? Ei, si daca n-o sa-mi placa de Berlin mai sunt orase in jur 🙂

Răspunde
Carmen 9 aprilie 2014 - 4:02 pm

Berlin…este singurul oras care la aproape 1 an de cand l-am vazut a reusit sa ma bulverseze atat de mult incat sa nu-l pot incadra in vreo categorie: si mi-a placut si nu mi-a placut si m-as mai duce si nu….mi-a creat atat de multa confuzie orasul asta incat mi-e ciuda ca nu ma lasa nici acum sa-l inteleg…
n-a fost Germania pe care speram s-o gasesc eu dar ma gandesc ca am ales eu gresit si pana la urma eroarea a fost la mine…

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 9 aprilie 2014 - 5:26 pm

Poate mai trebuie sa-l vizitezi o data 🙂 Eu am patit la fel cu Londra…

Răspunde
Anca 9 aprilie 2014 - 5:10 pm

Subscriu titlului. Motivele mele nu sunt atât de clare; m-am trezit eu cândeva (nici nu mai știu când și de ce) cu ideea că trebuie să văd Berlinul și nu s-a mai dezlipit ideea de mine. Între timp am alfat că Hamburgul e mult mai frumos și mă gândesc că, pe când o fi să fie, să unesc destinațiile.

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 9 aprilie 2014 - 5:28 pm

Si eu vreau sa vad Hamburgul. Si nu numai… Dar mi se pare cam mare distanta fata de Berlin pentru un city break…

Răspunde
Carmen 9 aprilie 2014 - 5:40 pm

Poate, dar peste câțiva ani buni, cand va scapa de santierul general.
Eu de la Londra nu asteptam nimic, dar după ce am văzut-o mi-a schimbat top 3-ul si m-a facut s-o ador, m-as întoarce si maine, de fapt nu maine, acum.

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 9 aprilie 2014 - 5:44 pm

Ce santier general?

Răspunde
Carmen 9 aprilie 2014 - 5:50 pm

Mare parte din centru e intr-un proces de (re)construcție încât cu greu faci o poza fara sa nu-ți apară vreo macara in ea. Celebrul lor bulevard principal-Unter den Linden- pe sub tei, este un santier complex cu utilaje, panouri, baraci, tot ce înseamnă practic organizare si desfășurare de santier.

Răspunde
doina 10 aprilie 2014 - 8:38 am

si eu mai vreau la Berlin!!! 🙂

Răspunde
Andra A. 11 aprilie 2014 - 12:53 pm

Are dreptate prietena ta, din punctul meu de vedere. E cel mai fain oras din Germania, in sensul de cel mai cosmopolit, cel mai vibrant…cel mai putin 'german' in sensul ala de predictibil si anost pe care din pacate in atatea altele, asa ingrijite si organizate cum sunt ele- il simti totusi- ia de ex. Frankfurt, Koln, Munchen. Pentru Hamburg am mai primit si eu recomandari, inca nu am ajuns. Am vazut niste poze, dar nu m-au convins..insa poate la fata locului este altfel.

Răspunde
dana 12 aprilie 2014 - 6:52 pm

am fost in august, nu recomand. in avion ni s-a spus ca sunt 24 de grade, cand am iesit am dat peste cea mai crunta zapuseala pe care mi-a fost dat sa o traiesc. in 10 secunde eram leoarca :))) si nemtii nush pe unde sunt, ca eu am dat numai peste indieni si pakistanezi( inafaara de turisti, bineinteles). ce am apreciat mult acolo sunt graffitiurile, e plin de artisti f talentati in privinta asta.

Răspunde
Anca 25 aprilie 2014 - 3:09 pm

Am intrat pe blog curioasa sa vad daca ai ceva despre Berlin (pe care o sa il vad in mai putin de 2 saptamani) si m-am ales cu un blog minunat de care nu ma pot dezlipi. Multumesc. 🙂

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 25 aprilie 2014 - 3:12 pm

Enjoy Berlin! 🙂 Multumesc, Anca 🙂

Răspunde
Anca 25 aprilie 2014 - 3:13 pm

Adica confruntadurerea. Nu ca blogul tau n-ar fi minunat. Doar ca il stiam deja.

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 25 aprilie 2014 - 3:16 pm

Da, pacat nu mai scrie pe blog.

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: