Bella Padova

Bella Padova

by Anca @ 1001 călătorii
956 views

Dooamne, câți moldoveni sunt prin regiunea Veneto! N-am auzit atâta grai moldovenesc de când am fost ultima dată pi la Suceava, adică acum o căruță de ani. ”Da șie mai fași?””Ti pup dulșe” și tot așa timp de trei zile în șir. Ai zice că jumătate de Moldova s-a mutat în Italia și vorbea la telefon cu cealaltă jumătate de acasă. Însă a fost frumos, am mâncat fructe de mare și înghețată pe malul râului Bacchiglione în Padova, am urcat pe Monte Berico în Vicenza, m-am îndrăgostit de Verona și am prins și cea mai friguroasă zi din toată călătoria în Chioggia.

Când am ajuns în Padova se făcuse deja după-amiază și străzile fremătau de lume ce ieșise la plimbare. Erau peste tot în centrul vechi și mai ales în Prato della Valle, cea mai frumoasă piață a orașului, largă, cu un canal mărginit de statui. Râul cu nume imposibil – Bacchiglione – înconjoară centrul vechi din toate părțile. Totul e pitoresc: poduri de piatră sau de metal peste brațele râului, case în stil venețian, străzi înguste ca-n Siena și la fiecare pas câte o biserică frumoasă, turn sau vreo poartă.

Am stat la doi pași de Prato della Valle și dimineața treceam prin piața aproape goală în care vânzătorii de legume și pește își instalau mașinile, prelatele și tarabele; mergeam pe urmele singurei linii de tramvai din oraș care leagă gara de sudul orașului – diminețile sunt foarte liniștite în Padova și miros a salcâm înflorit. Într-una din zile, o șopârliță verde găsise o bomboană gelatinoasă verde pe treptele unei bazilici cărămizii din Prato della Valle și ronțăia din ea fără grijă, la doi pași de mine.

Ultima zi, înainte de plecare: o cutie mare cu înghețată, malul verde al râului, spectacolul unor vaporetto care treceau pe apă și mult soare. Happiness.

Padova01.JPGPadova02.JPGPadova03.JPGPadova04.JPGPadova05.JPGPadova06.JPGPadova07.JPGPadova08.JPGPadova09.JPGPadova10.JPGPadova11.JPGPadova12.JPGPadova13.JPGPadova14.JPGPadova15.JPG

5 comentarii
1

5 comentarii

VertAnge 25 aprilie 2011 - 9:22 pm

Bine ai revenit acasa! In Padova nu am ajuns inca, dar in mai merg 3 zile in Verona, asa ca astept sugestii si recomandari. 🙂

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 26 aprilie 2011 - 8:13 am

Verona e superba, scriu zilele astea si despre ea 🙂 Daca stai 3 zile ai timp sa vizitezi si ceva din jur, Vicenza, de exemplu, e foarte aproape de Verona.

Răspunde
VertAnge 27 aprilie 2011 - 12:08 pm

Urmaresc cu atentie. 🙂
Inca sunt in dubii daca sau merg la Vicenza, pe Lacul Garda sau poate chiar o zi in Venetia. Cred ca ma voi hotari la fata locului.

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 27 aprilie 2011 - 12:10 pm

Daca n-ai fost inca la Venetia, ar fi pacat sa nu mergi – intr-o jumatate de zi/ o zi se viziteaza toata insula, nu e foarte mare 🙂

De lacul Garda nu stiu nimic sa-ti spun. Vicenza se viziteaza in cateva ore 🙂

Răspunde
VertAnge 27 aprilie 2011 - 10:31 pm

Eu am fost, dar sotul din dotare nu. Ma gandesc ca i-ar placea. Dar am putea combina si Vicenza cu o localitate de pe malul lacului Garda intr-o zi. Om vedea! 🙂

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: