Basel: muzică în catedrală

Basel: muzică în catedrală

by Anca @ 1001 călătorii
786 views

La sosirea în Basel nu am fost în mod deosebit impresionată: orașului îi lipsesc atracții majore și nici peisajul nu îl avantajează, munții și lacurile pentru care Elveția e faimoasă sunt departe. A trebuit să acord mai multă atenție orașului ca să-i descopăr farmecele și să hoinăresc cu bucurie de pe o parte pe alta a râului.

Marktplatz

Este piața principală din Basel, dominată de clădirea primăriei, roșie și bogat ornamentată. Piața nu e foarte largă, e mai degrabă o intersecție agitată de oameni și tramvaie.

Basel01.JPGBasel02.JPGBasel03.JPG

Străzile

Străzile care duc la catedrală sunt printre cele mai cochete și e o plăcere să pierzi vremea pe acolo, intrând în câte o curte cu tei înfloriți sau coborând scările până la o terasă cu vedere spre râu.

Basel04.JPGBasel05.JPGBasel06.JPG

Basel Minster

Catedrala din Basel e principala atracție a orașului – mi-au plăcut în mod deosebit culoarele prin care te puteai plimba și terasa din spate (Pfalz) de pe care se zărea tot orașul. Dar surpriza a fost să descopăr acolo un violonist care cânta dumnezeiește doar pentru plăcerea lui și a celor câțiva inși care eram acolo: ferigile bogate, arcadele gotice, muzica și semi-pustietatea locului au creat o atmosferă de magie, de care nu mă mai puteam desprinde.

La un moment dat am ieșit pe terasa din spate care era plină cu oameni și când m-am întors nu mai rămăsese nimeni în afară de violonist care cânta zâmbind fericit. A fost un moment scurt, dar atât de perfect în plenitudinea sa încât n-am îndrăznit să mă mișc, ca să nu se strice vraja.

Basel07.JPGBasel08.JPGBasel09.JPGBasel10.JPGBasel11.JPGBasel12.JPGBasel13.JPG

Rinul

De pe terasa din spatele catedralei se zăresc Rinul și orașul și se poate coborî pe malul râului pe niște scări înguste. Pe partea opusă catedralei, lângă podul de peste Rin, e un loc în care localnicii se adună pentru un pic de socializare pe malul râului.

Basel14.JPGBasel15.JPGBasel16.JPGBasel17.JPGBasel18.JPGBasel19.JPGBasel20.JPGBasel21.JPG

Feribotul peste Rin

Sunt multe poduri peste Rin, dar e mai amuzant să îl traversezi cu un feribot micuț, legat la un cablu care trece peste râu. Biletul are un preț modic, iar dacă ai Basel City Card primești o traversare gratuită.

Basel22.JPGBasel23.JPG

Lucruri utile

Am stat la Basel BackPack, cazarea a costat 29 CHF / noapte. Hostelul oferă gratuit Basel City Card, cu care ai gratuitate pe mijloacele de transport în comun, reduceri la muzee și unele reduceri pe calea ferată.

0 comentariu
0

Leave a Comment

O să îți placă și: