Autobuzele RATB de noapte

Autobuzele RATB de noapte

by Anca @ 1001 călătorii
756 views

Neavând nevoie până acum de aceste autobuze aproape că m-am îndoit de existența lor: nu prea umblu noaptea, așa că nu le zărisem niciodată, iar drumurile mele la aeroport erau mai degrabă diurne. Dar avionul de Nisa aterizează la miezul nopții (sau jumătate de oră după ora 0, dacă are întârziere, așa cum am pățit eu), deci trebuia sa fiu pregătită.

E bine de știut că:

  • Expresul 783 care leagă Aeroportul Otopeni de Piața Unirii circulă și noaptea, la interval de 40 de minute. Pe site-ul RATB găsiți o hartă cu traseul autobuzului și un orar exact al acestuia. Biletul costă 3,5 lei călătoria.
  • Toate autobuzele de noapte au ca punct de plecare stația Piața Unirii II. Dacă nu știți care e aceea, nu-i nimic, nici mie nu îmi era foarte clar – este cea de pe Splaiul Independenței. Autobuzele opresc și în Piața Unirii I, dar capătul este în partea cealaltă.

Să nu credeți că autobuzele astea opresc în stație și după un minut au plecat iar pe traseu. Nu! Ele se strâng toate acolo la ceas de noapte, parcând pe câte două rânduri până blochează aproape toată strada, stau și 10-20-30 de minute cu lumina stinsă în interior și la ora stabilită pleacă toate cam în același timp. Traseele și liniile sunt cele menționate pe site-ul RATB, biletul costă tot 1,3 lei, iar autobuzele se succed la un interval de 40 de minute.

Împăcați-vă cu gândul de a împărți autobuzul și cu oamenii străzii, care îl folosesc pentru a dormi un pic, dar și cu tineri care se întorc de la vreo petrecere sau oameni obișnuiți care se întorc de cine știe unde. Chiar dacă ajungi ceva mai greu acasă, liniile de noapte sunt foarte utile mai ales când vii de la aeroport și sper să fie o prezență constantă în București, chiar era nevoie de ele!

PS: știați că RATB are și un mic muzeu? Eu nu, dar cred că o să-i fac o vizită într-o zi, mi se pare o idee simpatică.

2 comentarii
0

2 comentarii

Ihrielle 20 iunie 2012 - 12:56 pm

Daca te intereseaza istoria RATB, sa stii ca exista un set de vederi (in 4 volume a cate 10) care surprind imagini din trecutul acestei regii. Eu am cumparat prima parte si mi-a placut foarte mult, in special pentru imaginile cu tramvaie pe trasee care nu mai exista in prezent.

http://tramclub.org/viewtopic.php?t=13822&sid=77b124a82f6b9dbfc673488b0043c603

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 20 iunie 2012 - 1:34 pm

Daaa, ma intereseaza cartile postale, am vreo 6 cutii cu ele acasa 🙂 Mersi pentru pont!

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: