Åndalsnes, sfârșit de vacanță scandinavă

Åndalsnes, sfârșit de vacanță scandinavă

by Anca @ 1001 călătorii
963 views

Eram în Ålesund și trebuia să mă întorc la Oslo, de unde aveam avion spre casă. Pentru că nu există cale ferată din Ålesund până la Oslo am căutat alte variante de a ajunge acolo: am luat un autobuz de la Ålesund până la Åndalsnes, iar de acolo trenul, pentru că la Åndalsnes începe calea ferată Rauma, un drum la fel de faimos precum calea ferată Flåm, care leagă Myrdal de Flåm.

Peisaje pitorești în Åndalsnes

Åndalsnes e un mic orășel pitoresc, așezat într-un fiord. Am dormit o noapte acolo, astfel încât să pot lua trenul în dimineața următoare. Nu mă așteptam ca orașul să fie cine știe ce, dar peisajul era minunat, pe malul râului am descoperit un camping plin cu rulote, iar munții zimțați din jur m-au dus cu gândul la locuri mai exotice, precum munții de pe râul Li, din China. Puțini turiști și o liniște rurală care îmi lipsise în locurile mai aglomerate prin care trecusem până atunci. Erau ultimele două zile de vacanță și deja începuse să-mi fie dor de toate locurile pe care le văzusem până atunci.

Andalsnes01.JPGAndalsnes02.JPGAndalsnes03.JPGAndalsnes04.JPGAndalsnes05.JPGAndalsnes06.JPGAndalsnes07.JPGAndalsnes08.JPGAndalsnes09.JPGAndalsnes10.JPGAndalsnes11.JPGAndalsnes12.JPG

4 comentarii
1

4 comentarii

Anonim 27 martie 2016 - 2:01 pm

Pozele sant de vis.Abia astept sa merg si eu in Norvegia, dar cu cat citesc mai mult, imi este mai dificil sa aleg ce sa vad si la ce sa renunt. 🙂 As vrea sa le vad pe toate.

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 28 martie 2016 - 6:46 am

Depinde si cand vrei sa mergi acolo – alegerile nu sunt aceleasi pentru vara sau iarna…

Răspunde
Carmen 28 martie 2016 - 6:42 am

Am urmarit cu placere calatoria ta prin nord si mi-a parut rau ca s-a sfarsit….sper sa ajung si eu desi preturile sunt descurajante. Anul asta pe unde te mai duci?

Cu drag,
Carmen

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 28 martie 2016 - 6:53 am

Mai am vreo doua articole despre Norvegia, dar in Andalsnes am simtit ca mi s-a cam terminat vacanta. Pentru anul asta nu m-am hotarat inca.

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: