America dezgolită de la brâu în jos

America dezgolită de la brâu în jos

by Anca @ 1001 călătorii
873 views

Prima dată am citit-o pe Feher pe vremea când scria pe SmartWoman. Stilul ei neconvențional stârnea dezbateri printre cititorii site-ului, care ba nu puteau s-o sufere, ba erau de acord cu ea. Cert e că nu te lasă indiferent(ă) și cred că ăsta e și meritul principal al cărții de față: te face să privești continentul sud-american cu alți ochi și să-l descoperi și tu, poate pentru prima dată.

America dezgolită de la brâu în jos este o carte de călătorii în… America, of course, mai exact America de Sud și este primul volum al seriei (recent a apărut și al doilea volum, cu o copertă la fel de interesantă). M-am amuzat citind cartea, felul în care Raluca ia peste picior toate stereotipurile contemporane în care am ajuns să ne bălăcim este cel puțin reconfortant. „Uite că mai sunt și oameni care gândesc!”, îți spui în sinea ta, mai există „Raluci” care văd ridicolul unor situații și al unor oameni și le pun pe hârtie. Călătoritul a ajuns atât de accesibil încât s-a banalizat, nu mai reprezintă o experiență deosebită, este ca mâncarea fast-food – rapidă, ieftină, îți umflă burta și îți lasă capul golit de gânduri. Oricine poate să ajungă la Buenos Aires cu banii necesari, dar ca să înțelegi ceva din orașul ăsta nu e suficient să îți cumperi un bilet de avion.

Volumul este mai mult despre oamenii întâlniți pe drum și poveștile lor, decât despre locurile vizitate. Dacă vă interesează informații practice nu o să le găsiți aici – pentru asta există Google și ghidurile detaliate (și seci). Pentru o aromă sud-americană și o porție de scriitură bună avem, din fericire, cărțile Ralucăi Feher 😊

3 comentarii
0

3 comentarii

Anca 9 iulie 2016 - 5:25 pm

Buna Anca, eu as dori sa citesc aceasta carte. Imi doresc sa ajung in America Latina dar pana atunci colind Europa. Multumesc

Răspunde
Paula 10 iulie 2016 - 3:44 pm

Buna, eu vreau cartea, eu, eu!
Am citit mai demult cateva pasaje (din carte) pe blogul Ralucai Feher si mi s-a parut interesant cum si ce scrie.
Multumesc,
astept tragerea la sorti sau cum s-o alege castigatorul…

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 11 iulie 2016 - 12:14 pm

Draga Paula, random.org spune ca tu esti castigatoarea tragerii la sorti. Mi-ar fi placut sa va fi putut da la amandoua cate o carte, dar pentru ca nu am decat un exemplar, te rog sa imi trimiti intr-un mesaj privat (pe Facebook sau prin formularul de pe blog) o adresa si un numar de telefon la care te poate gasi curierul.

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: