Am testat cartofii dlui Murad și sunt foarte buni!

Am testat cartofii dlui Murad și sunt foarte buni!

by Anca @ 1001 călătorii
804 views

Dl Murad, proprietarul complexului Phoenicia din Mamaia-Năvodari, ne-a prezentat de curând filosofia sa de business: turistului român trebuie să îi dai cartofi prăjiți foarte buni, pentru că aceștia sunt mai ieftini decât carnea și fiind buni, turistul roman își va umple farfuria cu cartofi, în loc s-o umple cu cotlete. Drept urmare dl Murad alege personal cartofii, testând mai multe loturi și cumpărând după aceea toată producția din acel lot.

Complexul Phoenicia

Weekendul acesta am stat la Phoenicia și am testat faimoșii cartofi prăjiți așa că pot să confirm: cartofii dlui Murad sunt foarte buni! Crocanți în exterior și moi în interior, cu adevărat dl Murad face o treaba foarte bună.

Dincolo de businessul cu cartofi, mâncarea de la Phoenicia e mai buna decât la alte hoteluri similare: găsești și pește și fructe de mare, cu ocazionalul berbecuț la grătar. Ce e prost e organizarea restaurantului Kastanne: mâncarea gătita e într-un colț, cea pregătită la foc deschis în cu totul altă parte, iar restul e împrăștiat peste tot, astfel că trebuie să te fâțâi de colo colo prin restaurant ca să-ți umpli farfuria.

Hotelurile din complex, în schimb, sunt de un kitch teribil. În recepția hotelului Luxury, care are vreo patru stele plus, se găsește cea mai bizară amestecătură de mobilier: scaune în formă de pantofi, scrinuri din lemn lăcuit, cai de lemn și tronuri impunătoare. La pièce de résistance este, însă, vitrina cu bibelouri deasupra căreia se găsește o frescă cu un fel de răpire din serai. Doar camerele au scăpat de avântul decoratorului și arată mai omenește.

Pentru familii cu copii probabil că este locul potrivit: sunt organizate activități pentru aceștia și sunt câteva piscine unde cei mici se pot bălăci. Pentru ceilalți…depinde ce își doresc. Plaja e banală și nu e nimic interesant de văzut prin jur, în afara de furnalele de la Petromidia și cluburile din Mamaia. Și e bine de știut că Phoenicia este un hotel scump. O cameră dublă costă la recepție nici mai mult nici mai puțin decât 194 de euro pe noapte (*ceva mai ieftin dacă cumperi un sejur printr-o agenție).

Deh, cartofii de calitate cu cheltuială se țin.

Mamaia01.JPGMamaia02.JPGMamaia03.JPGMamaia04.JPGMamaia05.JPGMamaia06.JPGMamaia07.JPGMamaia08.JPGMamaia09.JPGMamaia10.JPGMamaia11.JPGMamaia12.JPG

2 comentarii
0

2 comentarii

Petruș 18 iunie 2017 - 9:20 pm

Despre Luxury ăsta până și X-zibit a zis că e de tot … rozul, simțindu-se ofensat de acest lucru. :))) A zis că data viitoare nu mai pune piciorul pe acolo.

Nu-mi vine să cred că ai găsit restaurantul Kastanne deschis, anul trecut, pe vremea asta, nu erau încă gata.

Răspunde
Anca @ 1001 călătorii 18 iunie 2017 - 9:26 pm

E gata acum. În schimb în jurul hotelului în care am stat era șantier – toată ziua auzeai muncitorii lucrând ca să termine alte clădiri…

Răspunde

Leave a Comment

O să îți placă și: